Lyt til artiklen:

New Zealandske landmænd: Importeret kød har unfair konkurrencefordele

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Det er en unfair konkurrencefordel for importeret grisekød, at det ikke skal leve op til de velfærdsregler, som lokalt produceret kød skal.

Sådan lyder postulatet fra den new zealandske brancheorganisation NZPork ifølge Markedsnyt for Grisekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NZPork kræver, at de samme krav skal gælde for importeret og lokalt produceret grisekød, og som eksempel nævner direktør Brent Kleiss, at drægtighedsbokse er forbudt i New Zealand, mens man i de fleste europæiske lande og Canada kan benytte boksene i de første 4 uger af drægtighedsperioden. Og i USA kan de benyttes under hele drægtighedsperioden.

Desuden peger direktøren på, at man i New Zealand slet ikke kastrerer smågrise. En praksis, der er rutine flere steder i Europa, Canada og USA.

- Vi ser forbrugerne give udtryk for, at de vil have bedre dyrevelfærd og gode klima-praksisser. Men det viser sig ikke i deres forbrugsvaner, siger Brent Kleiss til nyhedsmediet Stuff.co.nz

I de første 10 måneder af året har New Zealand importeret mere end 40.000 tons grisekød fra 22 lande. Importen fra USA topper med 7.336 tons fulgt af Canada med 6.238 tons. Der har i år været en markant nedgang i importen af grisekød fra EU.