Lyt til artiklen:

Årsresultat på 128 millioner kroner: Rekordresultat i DSV -koncernen

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Moderselskabet til DSV Frø Danmark kan gå på juleferie og se tilbage på et rekordår. Selskabet har netop offentliggjort sit regnskab for 2022/2023, og det viser et årsresultat før skat på 17,2 millioner euro, hvilket svarer til cirka 128 millioner kroner.

Det er 13 millioner kroner bedre end året før, hvor resultatet lød på 15,5 millioner euro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er især rapssalget i efteråret 2022, samt royalty-indtægter fra vores stærke korn-program, som er gået frem i hele Europa, siger Lasse Bech, der er administrerende direktør for DSV Frø Danmark i en pressemeddelelse.

rich-media-2
DSV Frø Danmarks hovedkontor ved Holstebro. Pressefoto

For græsfrø har regnskabsåret været præget af den afmatning, som det internationale frømarked oplevede, og som ifølge DSV fortsat præger branchen.

Dette resulterede i en nedgang i eksportsalget i forhold til rekordåret 21/22.

- Det har været nogle store udsving, vi har set imellem de to år. Vores forretning i Danmark er især eksponeret i det internationale græs- og kløvermarked, hvilket betyder, at resultatet alene i Danmark er lidt mindre end året før, siger Lasse Bech.

Resultatet før skat i DSV Frø Danmark blev i regnskabsåret på 19,1 millioner kroner mod 29 millioner kroner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ud over, at vores eksportsalg er markant mindre end året før, påvirker omkostningerne med stigende lagre og finansiering heraf vores resultat negativt. Salget på vores eget marked i Danmark har dog været stabilt, siger Lasse Bech.

Han forventer ikke, at der kommer en bedring af det internationale græs- og kløvermarked i indeværende forretningsår.

- Men med to små høstårgange i 2024 og 2025 forventer vi, at der derefter bliver en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel internationalt set.