Lyt til artiklen:

Skov vil udvikle fjerkræprojekter i Mellemøsten og Nordafrika

00:00
Hastighed: ???x
03:50

Året har været kendetegnet ved vækst på nye markeder, traditionelle markeder med reduceret aktivitet samt fortsatte investeringer i virksomhedens effektivitet og produktudvikling, skriver Skov i en pressemeddelelse.

Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2022 til 30. september 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat efter skat voksede med fem procent, mens omsætningen viser en tilbagegang på tre procent.

- Vi har på de interne linjer fortsat optimeringen af vores forretningsgange samt ikke mindst investeret i udvikling af nye produkter - aktiviteter der bidrager positivt til vores konkurrenceevne, fortæller Leo Østergaard, administrerende direktør, Skov A/S.

Skov fordoblede i årets løb fabrikkens areal ved indvielse af et nyt logistikcenter på cirka 16.000 kvadratmeter. Den største enkeltstående investering i virksomhedens historie. I forbindelse med åbent hus kom der mere end 1.200 besøgende fra nær og fjern.

- Producenterne i Danmark har prioriteret at investere - både i form af nybyg og renovering af eksisterende staldanlæg. Der er fortsat stor fokus på energirenovering, luftrensning samt smittebeskyttelse. Der kommer stadigt flere projekter, hvor kunden tænker smittebeskyttelse ind fra starten, fortæller Leo Østergaard.

rich-media-2
Skov fordoblede i årets løb fabrikkens areal ved indvielse af et nyt logistikcenter på cirka 16.000 kvadratmeter. Pressefoto: Skov.

Markedet i Asien

Udviklingen i Asien har også været positiv, og der har været mange store fjerkræprojekter i Mellemøsten og Nordafrika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har netop været på to af de vigtigste messer i Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Forventningerne til denne region er også høje de kommende år, fortsætter Leo Østergaard.

Kundernes investeringslyst i Vesteuropa og specielt Kina har været på et lavere niveau i dette regnskabsår end tidligere, og virksomheden forventer endnu et år med reduceret aktivitet på disse markeder.

Skov overtog i 2019 den canadiske virksomhed Secco International, der er specialist inden for ventilation til kvæg.

- Vi har stadig et stort potentiale i Seccos viden om ventilation til kvæg i kombination med SKOVs teknologiske og internationale fundament. Det arbejder vi målrettet på at realisere i de kommende år, fortæller Leo Østergaard.

Et af fokusområderne for Skov-Secco er Nordamerika, hvor salgsstyrken til kvægsegmentet er udvidet. Samtidig arbejder Skovs udviklingsafdeling på flere nye produkter til kvægsegmentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Insektfabrik

Den 6. december holdt Enorm Biofactory åbent hus for Skandinaviens største insektfabrik. Arrangementet var et tilløbsstykke med mange besøgende fra ind- og udland.

- Med Enorm som referenceprojekt står Skov stærkt som leverandør af dedikerede systemløsninger til denne nye branche. Sammen med vores søsterselskab Better Insect Solutions arbejder vi på flere kundeprojekter i primært Europe og Nordamerika, fortæller Leo Østergaard.

- Vi står stærkt i markedet, da vi har fokus på at udvikle vores kunders forretning gennem tæt partnerskab, innovative kvalitetsprodukter og ikke mindst et højt lokalt serviceniveau. Det er kun muligt, fordi vores medarbejdere hver dag yder en fantastisk kundeservice og udviser vilje til at udvikle SKOV som virksomhed, afslutter Leo Østergaard.