Lyt til artiklen:

Landbrugsstøtte til 60 procent af Danmarks samlede areal

00:00
Hastighed: ???x
02:35

4.497.394.407,47 kroner er sendt afsted til landbrugernes Nemkonto i løbet af de første to uger af årets sidste måned.

Dermed har mere end 91 procent af årets ansøgere på nuværende tidspunkt fået udbetalt landbrugsstøtte, efter at Landbrugsstyrelsen 1. december påbegyndte udbetalingen af landbrugsstøtte, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig tilfreds med, at langt størstedelen af landbrugerne allerede har modtaget deres landbrugsstøtte. 2023 har været et år med forandringer, og vi har skullet implementere en helt ny landbrugsreform med nye ordninger og ændrede krav, og derfor er det rigtig positivt, at vi er kommet i mål med vores målsætning om, at mindst 90 procent af landbrugerne skal havde udbetalt landbrugsstøtten senest 15. december, siger Landbrugsstyrelsens direktør, Lars Gregersen.

I alt har 33.916 landbrugere i år søgt om støtte til et samlet areal på 2,552 millioner hektar, svarende til knap 60 procent af Danmarks samlede areal.

Ordninger til gavn for klimaet og miljøet

Som noget nyt har landbrugerne i 2023 haft mulighed for at søge fem bio-ordninger, der alle bidrager til den grønne omstilling af landbruget. I alt var der afsat 796,8 millioner kroner til ordningerne i EU's nye fælles landbrugspolitik ved navn Common Agricultural Policy (CAP).

Samlet blev der i årets ansøgningsrunde søgt om bio-ordninger til et areal på cirka 420.000 hektar, hvilket er knap 200.000 færre hektar end det vurderede potentiale i den danske CAP-plan.

- Vi ser et stort potentiale i bio-ordningerne, da de giver landbrugerne en mulighed for blandt andet at bidrage til at passe på den danske natur og biodiversitet. Selvom antallet af ansøgte hektar ikke er helt i mål i forhold til, hvad vi kunne ønske os, så er det dog rigtig positivt at konstatere, at mere end 70 procent af landbrugerne har valgt at søge en eller flere af dem i år. Nu håber vi blot, at der søges til endnu flere hektar i 2024, fortæller Lars Gregersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsstyrelsen fortsætter med at udbetale landbrugsstøtte i takt med, at de resterende ansøgninger færdigbehandles.