Landbrugsstøtten er et emne, der kan få sindene i kog hos mange, men nu viser nye tal, at Danmark er det land i EU, hvor flest mener, at der skal skæres i landbrugssøtten. Det skriver Altinget.

Tallene stammer fra et såkaldt Eurobarometer, der er udarbejdet af EU-Kommissionen, hvor man har undersøgt holdningen til landbrugsstøtten, der står for cirka 40 procent af EU's samlede budget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen viser, at 31 procent af de adspurgte danskere mener, at landbrugsstøtten er for høj, og det giver Danmark en førsteplads på den liste. Til sammenligning mener kun 19 procent af tyskerne, at støtten er for høj. 15 procent af danskerne mener, at landbrugsstøtten er for lav, mens 42 procent mener, at den er tilpas.

Det overrasker ikke Thomas Søby, der er cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer, at danskerne placerer sig i toppen, når det gælder ønsket om en lavere landbrugsstøtte.

- Næste gang danskerne bliver spurgt, tror jeg også, at der vil være en større skepsis i Danmark, end der er andre steder. Det er et grundvilkår. Men jeg tror ikke, at man skal tage det som en generel mangel på forståelse for landbrugets vilkår, men mere som et udtryk for, at danskerne er skeptiske overfor, at ting skal støttes med offentlige kroner, siger han til Altinget.

I Eurobarometeret blev der også spurgt til, hvad der skal ske med landbrugsstøtten i løbet af de kommende ti år. Også her er Danmark det land, hvor flest er kritiske overfor landbrugsstøtten. Hele 36 procent mener, at støtten bør falde, hvilket er en klar førsteplads. Holland placerer sig på andenpladsen med 34 procent. Blot 24 procent af danskerne mener, at støtten bør stige, mens 31 procent mener, at den skal forblive uændret.