Lyt til artiklen:

Vognmand med speciale i gylletransport vinder årets ESG-Pris

00:00
Hastighed: ???x
02:59

HV-transport er en af de virksomheder, der har taget affære og arbejder aktivt med, hvordan de kan reducere deres CO2-udledning samtidig med, at de fortsat skal drive en rentabel virksomhed. Derfor er de blevet tildelt ESG-prisen 2023. Fra juryen lyder det blandt andet i begrundelsen:

"HV-transport har gjort sig bemærket, fordi de tør gå foran og vise vejen for andre i den grønne omstilling, selvom det er ressourcekrævende. De kigger på alle hjørner af forretningen lige fra deres værdikæde til internt i virksomheden. Deres indsatser har blandt andet resulteret i, at de har nedbragt virksomhedens samlede brændstofforbrug med 8% det seneste år, hvilket er meget imponerende. Samtidig fortjener de ESG-prisen for deres mangeårige arbejde med at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor over 10 procent af medarbejderne i dag er rekrutteret blandt ledige på kanten af arbejdet", skriver juryen i sin begrundelsen for at udpege HV-transport som vinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ESG-prisen blev uddelt ved ESG-konferencen for lokale virksomheder i Herning og Ikast-Brande kommuner.

Medarbejdere er nøgleaktører

Hos HV-transport A/S er stoltheden særlig stor, da medarbejderne har været nøgleaktører i at de igangsatte initiativer har været en succes, skriver HV-transport i en pressemeddelelse.

- Vi er dybt taknemmelige og stolte over at have vundet Årets ESG-Pris - særligt da de mednominerede også har i gangsat inspirerende initiativer. Vi skylder en stor tak til alle vores dedikerede medarbejdere, der støtter op om vores bæredygtige og sociale initiativer. Vi vil også gerne takke vores kunder for deres vedvarende støtte, udfordrende perspektiver og bidrag til udviklingen af vores services, siger kommerciel direktør i HV-transport, Simon Haubjerg Jørgensen.

- Der er ingen tvivl om, at HV-transport fortsat vil sætte fokus på social ansvarlighed og miljøtiltag i fremtiden. Sidst men ikke mindst vil vi gerne takke for den ærefulde nominering fra Herning- og Ikast-Brande Kommuner, Erhvervsrådet Herning/Ikast-Brande, Bæredygtig Herning og Vestjysk Bank. Denne anerkendelse inspirerer os til at fortsætte vores engagement i at skabe en bæredygtig fremtid, siger Simon Haubjerg Jørgensen.

HV-transport har i mere end 25 år arbejdet i tæt samarbejde med landbruget med flytning af gylle. I dag har virksomheden flere end 10 sættevogne, der transporterer gylle. Hvert år flytter virksomheden mere end 1.500.000 tons gylle, slam, spildevand og biogas i Jylland og på Fyn.