Lyt til artiklen:

Syngentasorter topper i landsforsøg

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Hos Syngenta er der glæde over de nye majsresultater fra lands forsøgene. Det skriver Syngenta i en pressemeddelelse.

Det skyldes at firmaets majssort Benco for andet år i træk har højeste udbytte målt både på hektokilo per hektar tørstof og Nel20 udbytte. Glæden skyldes både det høje Nel20-udbytte, men også Bencos stabilitet over flere vækstsæsoner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Benco ligger i den sildige modningsgruppe FAO 205 som fortrinsvis dyrkes på lune lokaliteter, som øerne og Sønderjylland, men ser man på de sidste års resultater kan sorten også godt dyrkes med flotte resultater i Midtjylland og kystnære områder, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager i Syngenta Norden og tilføjer, at det selvfølgelig er vigtigt at vælge sorter, der modner på rette tidspunkt i forhold til ens lokalitet.

Majs til helsæd

Andelen af majs har i mange år været stigende i køernes foderration og derved spiller majsensilagen en stor rolle i bedrifternes mælkeproduktion og samlede økonomi. Kvalitetsparametrene NEL20, FK NDF og stivelseprocent eller balancen heraf, er parametre som sikrer foderkvaliteten, ædelyst og mælkeydelse i landets malkekvægsbesætninger.

Her viser resultaterne af landforsøgene, at de kendte sorter SY Silverbull og søstersorten SY Larson klarer sig rigtig godt. Også det vækker glæde hos Syngenta, siger Torben Sørensen. Han peger på at man med sorterne kan sikre optimal fodring og dyrke dem i hele landet.

rich-media-2
Syngenta er stolte af sorternes præstation. Foto: Syngenta.