Lyt til artiklen:

Stald med 4500 grise udbrændt i Sønderjylland

00:00
Hastighed: ???x
01:40

To dyrlæger har hele natten til torsdag været i gang med aflivningen af de sårede grise i stalden ved Bredebro i Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser torsdag morgen, at de endnu ikke har det fulde overblik over antallet af døde grise.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Meldingen fra både dyrlæger og politiet lyder på, at status klokken 01.00 i nat lød på cirka 1000 døde grise.

- Nogle døde umiddelbart under branden, mens andre blev aflivet efterfølgende. Vi har først det fulde overblik over antal døde grise i løbet af formiddagen frem til middag, siger politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Chris Thorning Vesterdal.

Torsdag morgen frem til klokken 8.15 arbejdede brandvæsenet med efterslukningsarbejdet efter branden.

- Taget er faldet ned over svinene. Jeg har ikke det endelige overblik endnu, men der er i hvert fald flere indebrændte svin, sagde Ole Aamann, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften kort efter branden var brudt ud til jv.dk.

Politiet oplyser, at man endnu ikke kender årsagen til branden. Men de kan konstatere, at branden startede i den nordlige ende af stalden, hvor der står et oliefyr. Men endnu er det for tidligt, at sige noget mere præcist om årsagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet og brandmyndigheder kan ikke komme til at lave en brandundersøgelse, så længe efterslukningsarbejdet stadig er i gang.

Opdateres ......