Lyt til artiklen:

Hjælp til netværk til udenlandske landbrugs-praktikanter

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Kommer man som landbrugspraktikant til Danmark fra Vietnam, Usbekistan, Uganda eller måske Brasilien, kan det være en stejl læringskurve at hitte rede i danske regler. Samtidig kan det være svært at finde kolleger med samme baggrund som en selv.

Derfor inviterer Landbrug & Fødevarer Syddanmark i samarbejde med KHL og SLF udenlandske praktikanter til en stor velkomstdag i Aabenraa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores helt klare formål med dagen er at få praktikanterne og de øvrige udenlandske medarbejdere til at føle sig velkommen og hjælpe dem med at knytte kontakter på kryds og tværs. Samtidig giver vi dem en række praktiske informationer om eksempelvis dansk skat, hjælp til at forstå lønsedlen og landbrugsfaglig info, siger rekrutteringsansvarlig hos ALT-HR, Carsten S. Asmussen i en pressemeddelelse.

Moharaj er første bølge af praktikanter fra Bangladesh

Se også:

Moharaj er første bølge af praktikanter fra Bangladesh

Dagen er populær blandt praktikanterne og en fast tradition, som afholdes to gange om året. Ved det seneste arrangement i april kom der cirka 70 praktikanter, og der forventes som minimum samme antal denne gang. Også udenlandske medarbejdere, som ikke er tilknyttet som praktikant, men har brug for noget understøttende info om Danmark er velkomne.

- Ud over praktikanter vil også et udvalg af vores partnere fra Uganda, Usbekistan, Vietnam og Indien komme og møde vores fælles praktikanter, så de kan få talt sammen, siger Carsten S. Asmussen.

Arrangementet bliver holdt den 20. september fra 17.00 til 21.00.