De unge landmænd kender måske hinanden perifært fra lokalområdet, de har måske endda været til et møde eller to sammen i landboforeningen, men de er langt fra at kunne ringe sammen og spørge en ligesindet til råds, hvis det skulle blive nødvendigt. De unge landmænd vil gerne etablere deres eget netværk, og det har Djursland Landboforening hjulpet dem på vej med ved oprettelsen af en ny gruppe for yngre landmænd på Djursland.

- De unge vil gerne vide med sikkerhed, om der er nogen de kender, hvis de skal dukke op til et arrangement. De har behov for deres eget netværk med nogen, som er præcis det samme sted som dem, forklarer Christina Haslund Siegumfeldt, som er planteavlskonsulent i Djursland Landboforening. Hun er sammen med Sandra F. Kjær, som er elev i landboforeningens økonomiafdeling, tovholder på ungegruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har langt fra været svært at finde deltagere til gruppen, som nu tæller 20 landmænd. Kriterierne for at være med er ganske få. Du skal være yngre landmand og bo eller arbejde på Djursland. På de første møder talte gruppen om, hvad de ønskede for fremtiden. Der blev det besluttet, at det første arrangement skulle være på en bedrift. Christian Madsen, som arbejder hjemme på faderens planteavlsejendom, meldte sig som første kandidat.

Skal vi lige gå i maskinhuset?

Der er ikke noget, der kan løsne en stemning blandt landmænd, som en tur i maskinhuset. Så kan man regne med, at munden kommer på gled, og det var ingen undtagelse, da ungegruppen i februar besøgte Christian Madsen, som arbejder hjemme på gården samtidig med, at han for et år siden startede sin egen virksomhed, CM-Markservice. Denne eftermiddag var der tilmeldt 12 landmænd, som fik en præsentation af bedriften, historien bag Christians opstart og naturligvis en rundvisning i maskinhuset, hvor Christians røde såmaskine fik en del opmærksomhed. Christian Madsen er ikke i tvivl om, hvorfor han ville være med i ungegruppen.

- Når jeg er afsted med fatter, så kender de alle hinanden, men vi kender ingen på vores egen alder. Det er lidt træls, derfor meldte jeg mig til, forklarer 32-årige Christian Madsen.

Efter rundvisningen i maskinhuset var det tid til kaffe og kage inde i varmen. Her blev der talt om kommende arrangementer, og ideer var der bestemt nok af. Landmændene, og ikke mindst konsulenterne, var enige om, at arrangementerne skulle give ny viden og hyggeligt fællesskab, men de skulle også tjene det formål, at de efterhånden alle kommer til at kende hinanden så godt, at man kunne søge råd og sparring i hverdagen.

- Jeg håber virkelig, at vi kan få et rigtig godt netværk her, hvor vi kan bruge hinanden og hjælpe hinanden, hvis det hele spidser til, lyder det fra Christian Madsen.