Lyt til artiklen:

Noteringen fortsætter op

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Danish Crowns grisenotering stiger igen, denne gang med 20 øre til 13,00 kroner pr kilo grisekød. Det skriver slagterigiganten i en pressemeddelelse.

Et kig ud ad vinduet afslører et gråt og kedeligt vejr. Sådan ser vejret ud i hele Nordeuropa, og man skal et stykke syd alperne for at finde temperaturer over de 20 grader. Det hæmmer efterspørgslen op til påske, for der er fortsat stille udenfor cafeerne, og de fleste har stadig grillen stående i skuret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil nok overraske de fleste, hvor meget det flytter efterspørgslen på produkter som skinke og bacon, når forårsvejret rammer Europa, og mange vil have en plads i solen foran deres yndlingscafé. Der er vi ikke nået til endnu, og det er faktisk usædvanligt. Typisk ser vi de første gode forårsdage i Mellemeuropa i den sidste halvdel af marts, men de er endnu ikke kommet i år, og det kan mærkes, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown.

Mens den ferske efterspørgsel i Europa er stabil uden at være prangende, så er der fortsat bedring i eksporten af frosne varer til særlige Asien. Efterspørgslen er stigende, og samtidig er dialogen med indkøberne er langt mere positiv.

- Den opbremsning, som vi så lige op til nytår, og som for alvor slog igennem i januar og februar, er ved at fortage sig. Lagrene i Asien er blevet markant mindre, og så er det en overset faktor, at flere lande i Asien - blandt andet Japan - endnu ikke helt har sluppet COVID-19 restriktionerne. Det ser de ud til at gøre i de kommende måneder, og det vil forhåbentlig sætte yderligere gang i forbruget, siger Mads Stougaard.

Eksporten til Kina er på et uændret lavt niveau og med fokus på de traditionelle Kina-varer.