Lyt til artiklen:

Opfordring fra Sagro: Få søgt vandingstilladelse nu

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

Mange kommuner står klar til at ekspresbehandle ansøgninger om vanding fra landmænd.

Sagro arbejder lige nu på højtryk for at informere kommunerne om behovet for øget vanding i markerne.

- Det er virkelig kritisk lige nu. Derfor har vi skrevet rundt til samtlige, relevante kommuner og informeret dem om, hvor alvorlig situationen er. Der er akut brug for, at vi kan få tilladelse til øget vanding, siger H.C. Gæmelke, der er formand for Task Force Markvand, som består af 16 medlemmer fra forskellige landboforeninger og landbrugsorganisationer samt SEGES Innovation og SAGRO i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunerne udsteder ikke generelle tilladelser, og derfor er det op til hver enkelt landmand at søge om at få lov til at vande mere, end man oprindeligt havde fået tilladelse til.

- I vores skrivelse har vi forklaret alvoren i situationen. Derfor er det vores håb, at kommunerne vil behandle ansøgningerne så hurtigt som muligt. Så de landmænd, der endnu ikke har søgt, må hellere se at få det gjort, siger han.

Sorte skyer i horisonten, hvis regnen lader vente på sig

Se også:

Sorte skyer i horisonten, hvis regnen lader vente på sig

Hvis man overskrider grænsen for, hvor meget man må vande, kan man risikere at få fratrukket en vis procent af sin hektarstøtte. Hvor mange procentpoint, det drejer sig om, afhænger af flere ting, herunder om det var forsætligt eller som følge af uopmærksomhed.

Ifølge Sagro har Varde, Billund, Herning og Ringkøbing-Skjern Kommuner meldt ud, at de står klar til at behandle ansøgninger fra landmænd bedst og hurtigst muligt.