Lyt til artiklen:

Stilstand på noteringen

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Noteringen ligger fortsat på 13,80 kroner. Søerne bliver liggende på 13,20 kroner pr. kilo.

Vi går ind i syvende uge med stilstand på Danish Crowns grisenotering, og noteringen bliver derfor liggende på 13,80 kroner pr. kilo og 13,20 kroner pr. kilo for søer. Til gengæld hæver slagteriet vægtmasken med ét kilo i top og bund fra 12. juni. Det skyldes et ønske om en stigende slagtevægt, et bedre bytteforhold for producenterne og mulighed for at optimere på slagterierne.

I sin markedsberetning skriver slagteriet følgende:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sommeren har nu godt fat i Europa, og det har for alvor sat gang i grillsæsonen. Til gengæld er markedet for de dele af grisen, som ikke lander på grillen, ikke prangende.

- Der er godt gang i salget af nakker og mørbrad, men de to stykker af grisen udgør desværre en ret lille procentdel af hele grisen, så det er ikke noget, der virkelig flytter priserne. Samtidig er der ikke rigtigt klarhed over hvor mange aktører, der har lagt eksempelvis nakker og bove på frost hen over foråret, for at have råvarer klar til sommeren, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget af de fleste dele af grisen sker til stabile priser. Efterspørgslen på skinker og brystflæsk lider dog under det kolde forår, hvor der ikke har været gang i udelivet med salg af sandwich og burgere på samme niveau som i et normalt år.

Salget af frosne varer er stabilt, men efterspørgslen fra Asien er fortsat på et lavt niveau, fordi de amerikanske slagterier er meget aggressive på prisen.

- Vi har brug for en rigtig god sommer i Europa, hvor der mildt sagt dufter af grillkul fra Sicilien til Nordkap, for det vil skabe et højt forbrug af grisekød. I første omgang er det altid nakker og mørbrad, der rykker, men efter 3-4 uger begynder lagrene af pølser at tynde ud, og samtidig får forbrugerne lyst til at smide noget nyt på grillen, og det er det, vi altid håber at se om sommeren, siger Mads Stougaard.