Abonnementsartikel

For Henrik Jessen er vejehold ikke ekstra besværligt arbejde, men et nyttigt og nødvendigt redskab til at optimere bedriftens smågriseproduktion.

Henrik Jessen driver en større svineproduktion ved Agerskov i Sønderjylland. Her har han siden overtagelsen forsøgt at optimere driften, så den hele tiden er toptrimmet. Derfor var det heller ikke noget revolutionerende, da Videncenter for Svineproduktion (VSP) lancerede deres tanker om vejehold som redskab. Han havde nemlig allerede selv begyndt i det små med at registrere smågrisenes vægt for at finde den rigtige start i klimastalden.

Da VSP i efteråret 2013 søgte besætninger til et demonstrationsprojekt om vejehold, sagde Henrik Jessen ja og gik derefter i gang med for alvor at optimere smågriseproduktionen. For ham var det ikke nok blot at se grisenes vækstkurve. Der skulle også handles ud fra de resultater, man fik ind.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.