Lyt til artiklen:

Dansk biogasproducent købt af Shell for milliarder

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Abonnementsartikel

Shell smider godt 14 milliarder kroner for Nature Energy Biogas med base i Odense.

Nature Energy ejer og driver 14 biogasanlæg i industriel skala og har omkring 30 tilsvarende anlæg i pipeline i Europa og Nordamerika. Virksomheden anvender en design-build-own-operate-model på alle sine projekter.

Nature Energys førende position inden for biogasproduktion fra organisk affald understøttes af tre centrale markedsdrivere: reduktion af drivhusgasemissioner, tilvejebringelse af lokal, sikker og økonomisk bæredygtig energi og håndtering af den stigende mængde organisk affald på en cirkulær måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Shell øger opkøbet virksomhedens evne til at arbejde med sin etablerede kundebase på tværs af flere sektorer for at fremskynde virksomhedens overgang til nul-emissioner. Det vil også understøtte Shells ambition om rentabelt at øge sin produktion af lav-emissions brændstoffer og produkter i dets kundevendte aktiviteter.

Nature Energy ejes i øjeblikket af et konsortium af institutionelle investorer, herunder Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og Sampension (samlet kaldet "NGF Partnership").

I løbet af de seneste fem år har Nature Energy gennemgået en fase med intensiv organisk og ikke-organisk vækst gennem strategiske investeringer, hvor antallet af anlæg i drift er steget fra 4 til 14 anlæg, og selskabets biogasproduktion er vokset fra 37 millioner kubikmeter til 180 millioner kubikmeter om året.

Virksomheden har ekspanderet internationalt i Frankrig, Holland og Nordamerika og beskæftiger mere end 400 medarbejdere over hele verden, en femdobling i perioden.

Jesper Lok, bestyrelsesformand i Nature Energy siger om opkøbet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Under ledelse af NGF-partnerskabet er Nature Energy vokset til en førende producent af biogas fra organisk affald og har været banebrydende i forhold til standardisering og kommercialisering af produktionsprocessen i storskala i Danmark, der skaber højere afgrødeudbytter i landbruget. Under det nye ejerskab af Shell vil vores team fortsætte med at forfølge sin unikke vision om at frigøre yderligere værdifulde ressourcer fra affaldsmaterialer, samtidig med at det tilbyder sikker og økonomisk bæredygtig energi til markedet og fremmer en cirkulær økonomi.

Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse og sædvanlige vilkår og forventes afsluttet i første kvartal af 2023.