Lyt til artiklen:

Farmbrella henter kapital i et udfordret marked

00:00
Hastighed: ???x
02:48

I et udfordret marked har Farmbrella Group hentet kapital fra eksisterende og nye investorer, og så er de første måneder af 2023 brugt på at sammensætte en ny bestyrelse, der skal booste udviklingen af tech-produkter til den grønne sektor.

Siden 2020 har 20 investorer, der tæller DanBANs Co-investment Fond og stærke private aktører, skudt kapital og kræfter ind i udviklingen af Farmbrella Group, og i begyndelsen af marts måned er en ny kapitalrunde blevet lukket, så yderligere 12 investorer nu skal medvirke til at udvikle Farmbrella Groups netværksplatform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christina Yding Hahn Elgaard, CEO i Farmbrella Group Aps, ser tilgangen af nye kræfter i både investorkredsen og bestyrelsen som en styrkelse af de kompetencer, der skal medvirke til at drive virksomheden fremad - først i Danmark og senere internationalt.

-Vi står stærkt, for det er et svært marked at rejse kapital i, og vi er lykkedes med at rejse kapital fra både eksisterende og nye investorer. Farmbrella Group er med til at skabe forandringer i den grønne verden, og nu glæder vi os til - sammen med vores investorer - for alvor at indtage det danske marked, fortæller Christina Yding Hahn Elgaard.

På sit kontor i Agro Food Park i Aarhus arbejder Farmbrella Group på at matche og udvikle den grønne sektors profiler og virksomheder ved brug af machine learning, og det er specielt fokus på at udvikle kunstig intelligens, dirkektøren ser som en game-changer for branchen.

Målet er blandt andet at automatisere processen med at sammensætte bestyrelser på tværs af den grønne sektor, og med funding fra Innovationsfonden er der sat turbo på det arbejde, Farmbrella Groups udviklingsafdeling startede for mere end et år siden.

Kurt Skovsted ny bestyrelsesformand
Direktør Christina Yding Hahn Elgaard lægger ikke skjul på, at de nye medlemmer af bestyrelsen, Marie Louise Rødbro Bækdal og den nyvalgte formand Kurt Skovsted Kirkedal kommer i arbejdstøjet fra start, når der i 2023 skal lanceres nye produkter til det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi er i direktionen meget glade for at kunne præsentere en ny, stærk bestyrelse, der skal sætte retningen fremefter, lyder det fra Christina Yding Hahn Elgaard.

Også den nyslåede bestyrelsesformand Kurt Skovsted Kirkebæk glæder sig til at arbejde for at booste Farmbrella Groups aktiviteter, og han ser den store investeringslyst i forbindelse med den netop overståede kapitalrunde som et stærkt tegn på, at Farmbrella Group går en lys fremtid i møde.

-Som netværk kan Farmbrella skabe stærke synergier mellem forskellige aktører og virksomheder. Vi nedbryder de typiske grænser og skaber et netværk, hvor man bruger og udvikler hinanden, til gavn for alle; på tværs af brancher, på tværs af virksomheder og på tværs af faggrupper, lyder det i en kommentar fra Kurt Skovsted Kirkebæk.