Der var både champagne og kransekage, da Vestjyllands Andel i dag hædrede deres tidligere bestyrelsesformand, Leif Haubjerg.

Han blev nemlig tildelt 'Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje - Beviis for en god borgers udviiste patriotiske fliid.'

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er naturligvis enormt stolt og beæret over at modtage så flot et hædersbevis. Og at det så samtidig sker i selskab med nogle af mine allernærmeste samarbejdspartnere igennem de seneste mange år, gør kun oplevelsen endnu større, fortæller Leif Haubjerg i en pressemeddelelse.

Han henviser til de cirka 100 fremmødte gæster, der bestod af bestyrelsesmedlemmer, repræsentantskabsmedlemmer og medarbejdere fra Vestjyllands Andel.

rich-media-2
Leif Haubjerg fik både en sølvmedalje og et hædersbevis. (Pressefoto: Vestjyllands Andel)

Leif Haubjerg er den kun tredje person siden 2014, der modtager det flotte hædersbevis. Han fik overrakt medaljen af Troels Holst, der er vicepræsident i Landhusholdningsselskabet.

Den 'Store Sølvmedalje' blev indstiftet i 1770, året efter Landhusholdningsselskabets oprettelse, og hører til en af selskabets og landbrugets helt store hædersbeviser. Medaljen uddeles kun i helt særlige tilfælde til personer, der på en innovativ måde har bidraget til det danske landbrugs fremme.

rich-media-3
Vestjyllands Andels tidligere bestyrelsesmedlem, Leif Haubjerg fik overrakt medaljen af Troels Holst, der er vicepræsident i Landhusholdningsselskabet. (Pressefoto: Vestjyllands Andel)

Direktøren for Vestjyllands Andel, Steen Bitsch, holdt tale ved medaljeoverrækkelsen, og han fremhævede Leif Haubjergs store menneskelige kvaliteter som én af grundene til, at han har været med til at sikre både sammenhængskraft og den nødvendige udvikling i andelsselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forsøgte at finde en sang, der indrammer Leif som person, og landede på Opus´ Life is Life. Fordi Leif is Leif. Han er nøjagtig den samme person, uanset om du snakker med ham morgen, middag eller aften. Og uanset om du møder ham i stalden, i bestyrelseslokalet eller i privaten, siger Steen Bitsch.

Han understreger desuden, at Leif Haubjerg repræsenterer ordentlighed, ydmyghed og udviklingslyst

I efteråret 2022 takkede Leif Haubjerg af som bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel efter 20 år på posten.

rich-media-5
Med til prisoverrækkelsen var cirka 100 gæster, der bestod af bestyrelsesmedlemmer, repræsentantskabsmedlemmer og medarbejdere fra Vestjyllands Andel. (Pressefoto: Vestjyllands Andel)