Lyt til artiklen:

Vestjyllands Andel overtager fodervirksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Den Billund-baserede virksomhed Adival, der beskæftiger sig med genanvendelse af restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, har i en årrække fungeret som skoleeksempel på landbrugets kvaliteter inden for cirkulær bioøkonomi og minimering af spild.

Efter mange års tæt parløb blev Vestjyllands Andel og Adival i 2019 derfor enige om at føje endnu et kapitel til deres fælles historie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjyllands Andel overtager aktiemajoriteten i Adival

Se også:

Vestjyllands Andel overtager aktiemajoriteten i Adival

Dengang overtog grovvareselskabet 75 procent af aktierne i Adival. Men skoleeksemplet skal fremadrettet videreudvikles 100 procent under Vestjyllands Andels vinger, idet den nuværende direktør, Søren Christensen, har ønsket at sælge sine resterende aktier i Adival, det skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

- Vestjyllands Andels historik med Adival går langt tilbage, og siden investeringen i 2019 er vi kun blevet bekræftet i det gode match. Ikke mindst fordi vi i fællesskab har formået at udvikle produktporteføljen og maksimeret anvendelsen af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien, hvilket er i fuld overensstemmelse med vores strategi inden for den grønne omstilling, siger Steen Bitsch, administrerende direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand i Adival, og tilføjer:

- Set i det lys glæder vi os over at kunne købe den resterende del af aktierne, men ønsker samtidig at slå fast, at Adival bevarer sin selvstændighed.

rich-media-3
Adival genanvender restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug. Foto: Vestjyllands Andel.

Business as usual

Udover ændringen i ejerforholdene skiftes der også ud på direktørposten i Adival, som hidtil har været besat af Søren Christensen.

Efter eget ønske stopper han nu i virksomheden for at prøve kræfter med noget andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er stolt over den udvikling, som hele virksomheden har gennemgået, siden min far for over 40 år siden tog de indledende skridt til Adival. Derfor er det naturligvis også med vemod, at jeg nu takker af, men samtidig er jeg glad for og tryg ved, at Adival i Vestjyllands Andel har en ejer, som har fuld forståelse for forretningen og er dedikeret til at føre den til næste niveau, lyder det fra Søren Christensen.

Han bakkes op af sin mangeårige "wingman" Keld Riis Olsen, som nu overtager direktørposten.

- Efter syv års tæt samarbejde med Søren ser jeg frem til at videreudvikle Adival sammen med de øvrige medarbejdere i virksomheden. Vores ambition er fortsat at være førende inden for anvendelse af restprodukter til landbrugssektoren, og denne ambition deles 100 procent af Vestjyllands Andel. Foreløbigt har vores samarbejde da også vist sig at være særdeles frugtbart, så strategien er i al sin enkelhed: "Business as usual", slutter Keld Riis Olsen.

Stærkt regnskab i Vestjyllands Andel sender 46 millioner kroner retur

Se også:

Stærkt regnskab i Vestjyllands Andel sender 46 millioner kroner retur