Lyt til artiklen:

Slagteri finder indre blødninger: Landmand dømt for at slå sine grise

00:00
Hastighed: ???x
01:29

En 52-årig landmand fra Hesselager på Østfyn er blevet dømt skyldig for at have slået op til 12 grise og for at have gjort grov skade på en af dem, mens de skulle drives op i en lastbil. Det skriver Fyns Stiftstidende.

Sagen går helt tilbage til august 2020, hvor transporten med omkring 100 grise ankom til slagteriet i Horsens. Da grisene blev slagtet, havde flere af dem ifølge avisen blødninger i spæklaget og muskulaturen, og der var tegn på slag på ryggen med en cirka en centimeter tyk stang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chaufføren af grisetransporten fortæller til Fyns Stiftstidende, at landmanden blev irriteret over, at grisene var svære at håndtere og drive ind i lastbilen. De var større end normalt, da de var gået et par uger over tid på grund af travlhed på slagteriet.

I første omgang forsøgte den 52-årlie landmand at få grisene læsset med en raslestang.

Problemer i mange stalde: Ministeren vil finde årsagen til de mange sanktioner

Se også:

Problemer i mange stalde: Ministeren vil finde årsagen til de mange sanktioner

- Så går han ind i et rum i stalden og finder et værktøj eller noget, der ligner et jernrør på tykkelse med et kosteskaft. Den blev anvendt på grisene til at drive dem op i lastbilen. Slagene var hårde i og med, det var et tungt redskab, der blev brugt, og jeg synes også, det lignede, der blev lagt vægt i, sagde ifølge avisen chaufføren i retten.

Den fynske landmand har fået en bøde på 25.000 kroner for at have slået grisene.