Lyt til artiklen:

Nyt produkt med mikroorganismer skal øge udbytte fra marker

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Det er kun 16 måneder siden, at Bioomix så dagens lys i Odense. I dag er biotek-virksomheden så klar med sit første produkt under navnet SeedSpeed.

- Vi er stolte af, at vi på så kort tid har skabt en banebrydende udvikling indenfor mikroorganismernes praktiske anvendelse i den grønne omstilling, siger Morten Østergaard Andersen, der er administrerende direktør hos Bioomix i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden mener, der er et stort behov for at øge fødevareproduktionen samtidig med, at landbruget bliver mere bæredygtigt og mindre afhængigt af kemiske måder at sikre udbyttet på.

rich-media-2
Bioomix har udført flere forsøg med baggrund i den nyeste forskning indenfor mikrobiologi. (Foto: Bioomix)

- Allerede i dag udgør kemien en meget stor udgift for landmændene. Og med udsigten til en Co2-afgift oven i hatten, er der stor efterspørgsel efter effektive alternativer. Vi oplever således stor velvilje hele vejen rundt i branchen, når det gælder bæredygtige løsninger, siger Morten Østergaard Andersen, der har haft tæt dialog med landmænd og deres leverandører under udviklingen af SeedSpeed.

Stor forskel på forsøgsmark

Bioomix har udført flere forsøg med baggrund i den nyeste forskning indenfor mikrobiologi.

- Når jeg kigger på den del af min mark, som er sået med frø, der er behandlet med SeedSpeed og sammenligner med den del, som er sået med almindelig såsæd, så er forskellen meget tydelig. Den behandlede del af marken har simpelthen flere og kraftigere planter, fortæller forretningsudvikler Rasmus Christian Andersen, der selv er landmand i pressemeddelelsen.

Flere uvildige, eksterne testfirmaer indenfor landbrugssektoren har også registeret større planter og højere udbytte i korn behandlet med SeedSpeed. Bioomix råder i dag over 900 m2 lokaler og har 16 medarbejdere.