Lyt til artiklen:

Lemken opkøber sydafrikansk såspecialist

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Abonnementsartikel

Tyske Lemken opkøber sydafrikanske Equalizer som er specialister i såning. Lemken vil derfor udvide på såmaskiner til no-till.

Familie-ejede Lemken er nået til enighed med sydafrikanske Equalizer om et opkøb, det skriver Lemken i en pressemeddelelse.

Equalizer er såspecialister, og derfor betyder opkøbet at Lemken vil udvide signifikant på såteknologi til no-till-landbrug. Sydafrikanernes portefølje på den front inkluderer blandt andet en-korns-såmaskiner på op til 36 rækker, og almindelige såmaskiner med en arbejdsbredde op til 24 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parterne forventer at opkøbet er godkendt og gennemført til foråret 2023.

Perfekt match

Lemkens administrerende direktør Anthony van der Ley mener at Equalizers produktportefølje komplementerer den tyske portefølje perfekt.

- Der er intet overlap i vores porteføljer. Equalizer tilbyder løsninger til markeder og kunder som Lemken hidtil ikke har kunnet, og i forhold til vores strategi lukker Equalizer et hul i vores portefølje, siger han.

Equalizer blev grundlagt i 2000 i Cape Town, og har 180 ansatte. På hjemmemarkedet er de førende i præcisions såning, mens det Australske marked er det største eksportmarked for virksomheden.

Equalizer vil fortsat drives som et selvstændigt brand.

rich-media-3
Equalizer producerer præcisionssåmaskiner. Foto: Lemken.