Lyt til artiklen:

Agri Nord er klar med energikonference

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Agri Nord inviterer til konference om vedvarende energi med fokus på vindmøller og solceller den 13. januar.

Det er et stærkt eksperthold der står klar til at dele deres erfaringer og nyeste viden med deltagerne på Agri Nords konference om vedvarende energi med fokus på vindmøller og solceller.

Blandt dagens oplægsholdere er blandt andre tidligere udenrigsminister og nuværende direktør i Green Power Denmark, Kristian Jensen. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gårdejer Asger Krogsgaard, Ringkøbing, fortæller hvordan han inddrog naboerne i et samarbejde om etablering af i alt fem vindmøller nord for Ringkøbing. Og fra Teknologisk Institut deltager seniorspecialist Ivan Katic med opdateret viden om solceller og batterier.

Deltagerne kan hente inspiration til egen-udvikling af sol- og vindmølleprojekter, når Agri Nords rådgivere i vedvarende energi, Jacob Frey Hansen og Kristian Sejersbøl, holder oplæg om vindmølle- og solcelleprojekter samt solcelle-el.

Strategisk rådgiver og miljørådgiver Carsten Aarup fra Agri Nord leverer desuden et fagligt indspil om CO2-regnskab og egenproduktion af el.

- Vi glæder os til at give inspiration til deltagerne. Både solceller og vindmøller opføres i Danmark i vidt omfang uden statslig støtte. Men selv på de frie markedsvilkår kan et sol- eller vindmølleprojekt være et særdeles økonomisk attraktivt aktiv for en bedrift og lokalområdet, siger Jacob Frey Hansen fra Agri Nord.