Lyt til artiklen:

Netværk matcher landmand og virksomhed

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Når omkostningerne stiger, må man tænke alternativt for at øge indtjeningen. Derfor har Velas startet netværket "Økologi tæt på", som skal samle de fynske økologiske landmænd med fynske fødevarevirksomheder.

Formålet med at bringe parterne sammen er, at enkelte landmænd finder sammen med virksomhederne og laver konkrete aftaler. Aftaler der løfter landmandens indtjening, og giver virksomheden et særligt produkt. Prisen fastsættes af parterne i mellem og skal naturligvis tilgodese både landmænd og virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen fordyrende mellemled, det bliver nemt at aftale vilkår, og den eneste ventetid er den tid, det tager at få sået og dyrket de nye afgrøder og sorter", fortæller Peter Mejnertsen, økologichef i Velas.

God tilslutning

Netværket har Velas brygget på i et halvt år, og det har mødt stor interesse fra både landmænd og virksomheder. Prisen er nul kroner, og man forpligter sig ikke til noget.

Konkret bliver man en del af en omfattende database, hvor man kvit og frit kan tilbyde og ønske et givent produkt. Her sørger en medarbejder i netværket så for at matche en landmand med en virksomhed eller vice versa. Herefter er det så op til de to parter at lande en aftale. Også det kan man få assistance til i netværket.

Desuden mødes netværket flere gange årligt, for at drøfte muligheder og nye initiativer.

Netværket skydes i gang med en konference på Steensgaard Herregård 8. november.