Lyt til artiklen:

Jordprøver direkte på mobilen

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Næsgaard Mobile-app'en fra virksomheden Datalogisk bliver hele tiden udviklet, og der kommer stadig flere og flere funktioner til. Én af dem, der er kommet til i år, er modulet Næsgaard Soil. Programmet lanceres i forbindelse med Agromek og har vundet en Agromek stjerne for nyhedsværdi og innovation.

rich-media-1
Mobilskærmen viser et billede af, hvor jordprøverne er taget. Pressefoto.

Næsgaard Soil er en hjælp, når der skal udtages jordprøver i marken. På mobiltelefonen og via GPS'en kan du logge og dokumentere, hvor i marken prøverne udtages. Samtidig kan du udarbejde en bestillingsfil med de prøver, du ønsker at få foretaget, og sende den direkte til laboratoriet via programmet Næsgaard Markkort. På den måde er prøver, analyser og dokumentation samlet ét sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultaterne af analyserne sendes tilbage til Næsgaard Markkort, hvor beregninger kan laves, og med Mobile-app'en kan de efterfølgende ses på mobiltelefonen.

Med det nye modul er det blevet lettere selv at udtage og registrere de nødvendige jordprøver. Mobiltelefonen er lige ved hånden og det vil sige, at data altid er online og tilgængelig. Derudover er der kortere proces fra udtagning til bestilling af analyser.