Lyt til artiklen:

Valget er nu udskrevet -helt som ventet

00:00
Hastighed: ???x
01:07

Abonnementsartikel

Endelig valgte statsminister Mette Frederiksen (S) at udløse spændingen og sætte dato på det folketingsvalg, som vi vidste måtte komme.

Valget til Folketinget bliver 1. november.

Det ligger nu fast, efter at statsminister Mette Frederiksen benyttede onsdag - dagen efter åbningstalen i Folketinget og dagen før åbningsdebatten i Folketinget - til at udskrive det valg, som måtte komme. Det Radikale Venstres mistillid til regeringen og trussel om at vælte regeringen med et mistillidsvotum i Folketinget gav reelt ikke Mette Frederiksen andre muligheder end at udskrive valget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve valgudskrivelsen skete på et pressemøde onsdag klokken 13.00 fra statsministerens embedsbolig, Marienborg. Pressemødet blev indkaldt kort før klokken 11.00 - umiddelbart efter onsdagens statsrådsmøde.

Selvom valgkampen reelt har kørt i adskillige uger, er den nu officielt skudt i gang. Og den store indledning til den officielle del af valgkampen bliver i aften klokken 20, hvor der på de to store, danske tv-kanaler transmitteres en partilederrunde med de 14 partiledere for alle de opstillingsberettigede partier.