Lyt til artiklen:

Landbruget næsten usynligt i åbningstale

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Abonnementsartikel

Statsministeren kom langt omkring i sin åbningstale, men da landbruget blev nævnt ganske kort, var det positivt.

KOMMENTAR: Statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale i Folketinget indeholdt meget selvros, og hun gentog de seneste ugers mange valgkampoplæg, der har været camoufleret som forkromede langsigtede planer og politiske aftaler.

Som en del af statsministerens praleri fremhævede hun nogle af vores ikoniske, grønne virksomheder. Og i den sammenhæng blev der sandelig også plads til landbruget. Det er ellers sjældent at høre vores statsminister sige noget pænt om landbruget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I store dele af Jylland produceres vindmøller. På Als er det termostater. I Bjerringbro energieffektive pumper. I Kalundborg enzymer til biobrændsel. Og i Skive vil landbrugsaffald blive til flybrændstof, sagde Mette Frederiksen.

Det var således helt rart at høre landbruget fremhævet for nogle af de fremsynede bidrag, som erhvervet leverer til den grønne omstilling i stedet for, at hun ofte vælger negativ, udokumenteret udskamning af erhvervet.

Så tak for det. - Trods alt.

Det er dog nok for meget at håbe på, at statsministeren vil holde denne positive stil over for landbruget i de kommende ugers valgkamp.