Lyt til artiklen:

EuroTier går i dybden med fodringsmanagement

00:00
Hastighed: ???x
02:41

EuroTier 2022 har som målsætning at bidrage til, at husdyrbrugere får mere viden om bæredygtig opstaldning og avancerede foderløsninger for at fremme optimal dyrevelfærd og miljøhensyn, samtidig med, at løsningerne er økonomisk rentable.

Dette fokus skal blandt andet ses i lyset af, at den globale fødevaresikkerhed i dag er udfordret af både krigen i Ukraine og af klimaændringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor sætter EuroTier ikke kun fokus på energiomstilling, dyrevelfærd og biodiversitet. Der bliver også inspiration til at sikre fødevare- og forsyningssikkerhed.

- Indvirkningen af den seneste udvikling på markederne er betydelig. Flere foderblandingskomponenter er i øjeblikket en mangelvare og dyre, hvilket sætter husdyrbrugere under pres. På messen vil foderstofindustrien derfor diskutere alternative kilder til næringsstoffer og præsentere koncepter, der skal erstatte korn, raps, sojabønner samt solsikkefrø fra Ukraine, oplyser messen i en pressemeddelelse.

Som eksempel nævner arrangørerne bag EuroTier, at Ukraine i år ikke vil være i stand til at udfylde sin rolle som en vigtig leverandør af GMO-frie råvarer.

- Det betyder, at alternative kilder til majs skal sikres. Derfor er effektiv arealanvendelse og optimal foderudnyttelse nu dagens orden, siger Jan Lahde, der er præsident for den tyske foderstofbranche.

Han tilføjer, at grønfoder, ensilage, hø eller halm ofte bruges ofte som værdifuldt foder i foderrationer, enten på grund af deres strukturværdi eller på grund af mangel på andet foder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstillere på EuroTier vil ifølge arrangørerne præsentere en række tekniske løsninger, der tilbyder optimeret fodring.

EuroTier fremhæver desuden, at messen spiller en vigtig rolle i at give formidle ny videnskabelig viden om råvarerne og de enkelte processer i foderproduktionen, som danner grundlaget for foder af høj kvalitet.

Med dette års tema "Transforming Animal Farming" vil udstillere fra den internationale foderstofbranche i udstillingen Feed for Future præsentere deres løsninger og diskutere nye processer og innovativ fodring. Alger og insekter er eksempler på nye proteinkilder, der vil blive diskuteret, og firmaet WEDA Dammann & Westerkamp vil præsentere et komplet insektfodringssystem for den polske foderproducent HiProMine. Virksomheden fra Robakowo nær Poznan opdrætter insektbaserede proteiner i industriel skala ved hjælp af den sorte soldaterflue. Fluens larve, der kan blive op til 17 millimeter lang, udnytter næsten alle organiske rester. De opfedede, voksne maddiker høstes til foderproduktion.