Lyt til artiklen:

Eurotier lancerer pris til fremtidige koncepter

00:00
Hastighed: ???x
02:51

Allerede nu kendes de seks koncepter, som udgør finalefeltet til den nye pris agrifuture concept winner, som først udpeges 17. november i forbindelse med Eurotier.

Alle projekter er udpeget af en international ekspertgruppe, som mener, at koncepterne kan få stor betydning for landbruget i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komitéen har foruden en del tyske medlemmer også medlemmer fra Italien, Spanien, Østrig, Frankrig og Holland.

Kriteriet for at blive indstillet til den nye pris er, at der er tale om et visionært koncept, som har et bud på en afgørende udvikling inden for et levedygtigt husdyrhold eller decentraliseret energiforsyning på verdensplan.

Fra fødsel til slagteri.

Firmaerne Big Dutchman og Bröring er med i finalefeltet for et koncept, som arbejder med at udvikle mulighed for at søer kan fare der, hvor dens grise kan forblive, indtil de er færdigopfedede og sendes på slagteriet.

Der arbejdes med en 21-ugers cyklus fra fødsel til færdig. Og der arbejdes med en lukket overflade med organisk strøelse og et toiletområde, hvor dan faste og flydende gødning separeres.

Ko-tracking

Mechatronik Austria og HBLFA Raumberg-Gumpenstein er med i finalefeltet for at kombinere moderne kamearteknologi med kunstig intelligens som hjælp i forbindelse med besætningsmanagement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved hjælp af systemer et det planen at overvåge køernes fysiologiske og patologiske processer.

Modul-stald

Firmaet Wilhelm Kristen arbejder med et bud på en modulopbygget kostald, som baseres på køernes og de ansattes behov samt lægger vægt på maksimal ko-komfort og arbejdseffektivitet. Samtidig skal stalden bygges med et minimalt materialeforbrug og baseres på naturlig ventilation.

Bæredygtig mælk

Et samarbejde mellem de globale virksomheder BASF og John Deere samt undervisnings- og forsøgs-institutionen for Viehhaltung Hofgut Neumühle arbejder med et fælles bud på at optimere dataudnyttelsen fra mark til mælk og samtidig understøtter beslutningsstøttesystemer, der også lever op til fremtidens dokumentationsforpligtelser.

Lely Exos

Lely arbejder med et fremtidskoncept, som fuldautomatisk og elektrisk høster og fodrer frisk græs til køerne.

Systemet skal opdage og styre uden om forhindringer ude som inde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at spare arbejdskraft, også ved at tildele gødning samtidig med græshøsten.

Product X

Det sjette finalekoncept er Product X fra Vilofos.

Der er tale om et kemisk fremstillet foderadditiv til kvæg, som skal medvirke til at reducere metanudslippet fra kvæg med 30 procent.

Produktet indeholder nøgleenzymer, som reducerer produktionen af metan igennem koens fordøjelse, uden at det går ud over koens velfærd og udnyttelse af foderet.