Lyt til artiklen:

18 medaljer på Eurotier 2022

00:00
Hastighed: ???x
04:13

Fire nyheder får guldmedalje og 14 nyheder får sølvmedalje på Eurotier 2022. Tre af nyhederne tildeles også en dyrevelfærdspris som en tillægspris.

Messens uafhængige ekspertjury har vurderet 150 innovative nyheder på årets udgave af Eurotier, som finder sted fra den 15. til den 18. november, og blandt de mange kandidater har juryen fundet fire nyheder værdige til den fineste karat, guld, mens 14 får sølvmedalje.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mikrofoner afslører sygdom

Der er guld til et system med navnet SoundTalks fra Boehringer Ingelheim, som ved hjælp af mikrofoner placeret i hver sti kan foretage kontinuerlig overvågning af svinene og analysere deres sundhedstilstand.

Systemet kan skelne mellem forskellige lyde i stien og opfange, hvis der hostes og intensiteten af hoste. Ifølge Boehringer Ingelheim kan systemet opfange påvise hoste fem dage tidligere end griseproducenten.

Systemet giver trrafiklyssignaler til landmanden, rød, gul eller grøn, og kan ifølge Boehringer Ingelheim medvirke til at spotte konkrete problemer, for eksempel med ventilationen, og dermed gøre det muligt at gribe ind så tidligt, at brug af antibiotika kan undgås.

SoundTalks får også en af de tre dyrevelfærdspriser.

Automatisk afgoldning

Systemet AutoDry fra firmaet GEA Farm Technologies forebygger problemer i forbindelse med afgoldning ved at automatisere forløbet som en integreret funktion i GEA Herd Managements software.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er udviklet til konventionel malkning og kan tilpasses den enkelte ko og forberder dem skånsomt til afgoldningen.

Systemet tager automatisk malkesættet af koen, når den har givet en foruddefineret mælkemængde ved den enkelte malkning. Den typiske forberedelsesperiode er defineret til 10 dage.

Også AutoDry tildeles en dyrevelfærdspris.

Bølgeformet pattegummi

Firmaet Siliconform Vertriebs har fået guldmedalje for en særlig bølgeformet udformning af pattegummi, som har fået navnet Stimulor StressLess.

Den bølgeformede udformning betyder ifølge Siliconform Vertriebs, at pattekoppen passer til forskellige pattestørrelser, hvor en konventionel udformning kan give problemer med luftindtag under malkningen af køer med små patter, mens traditionel pattegummi kan sidde for stramt på store patter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne nyhed får messens tredje dyrevelfærdspris.

Vaskerobot til hestestalde

Vaskerobotten Active Cleaner fra firmaet Wasserbauer er ifølge Eurotier et revolutionerende og fuldautomatisk vaskesystem baseret på kamerastyring og kunstig intelligens.

Systemet analyserer indsamlede data i realtid og kører optimalt rundt i stalden og opsamler fuldautomatisk hestepærerne og læsser dem af. Dermed fjernes emission fra hestepærerne, og det gavner også hestenes staldmiljø i kraft af renere luft.

DLG fremhæver også, at systemet sparer arbejdskraft og sikrer et rent leje til de opstaldede heste.

14 sølvmedaljer

Blandt modtagerne af sølvmedaljer er Vilofoss for en ny formulering af E-vitamin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DSM får sølv for produktet Bovaer, der kan reducere metanudslip fra køernes fordøjelsesproces.

Der er sølvmedaljer til udstyr, der kan fjerne gødning fra dybstrøelse. Og et system, der kan øge hygiejnen ved kalveopstaldning. Og et system, der sikrer køer mere naturlig bevægelsesfrihed i stalden.

Der er også sølv til et system, som optimerer temeperaturen i smågrisehulser.

Big Dutchman får sølv for en robot, der kan optimere tildeling af halm til grise.

Der præsenteres også et system til optimal fastlæggelse af slagtegrises afgangsvægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også udstyr til at fjerne gyllepropper har fået sølv.

Automatisk strøning i kalkunstalde har fået sølv. Og det samme har et system til at forbedre fodringen af soldaterfluer.

Der er også sølv til et system, som samler et landbrugs mange tekniske systemer i en fælles styring.

Sølv er der også til et system, som forvedrer rengøringen af små, mobile malkesystemer, og der er sølv til et nyt ulvesikkert indhegningssystem.

Læs om mere om alle nyhederne på Eurotiers hjemmeside her