Lyt til artiklen:

Stor investeringslyst blandt internationale landmænd

00:00
Hastighed: ???x
01:30

De fleste landmænd har planer om at investere inden for de næste 12 måneder, viser en tysk undersøgelse foretaget af Eurotier-arrangøren DLG, som har spurgt 2004 internationale landmænd om deres syn på den økonomiske situation.

Landmændene var fordelt med 904 DLG-medlemmer og 604 internationale landmænd fordelt på forskellige bedriftsgrene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet blev landmændene spurgt, om de har planlagte investeringer, og det har de fleste, viser undersøgelsen.

Men investeringslysten varierer mellem de forskellige produktionsgrene, og undersøgelsen viser desuden, at de internationale landmænd oftere har investeringsplaner, end de tyske landmænd.

De internationale landmænd har uanset produktionsgren udbredte investeringsplaner. Mere eller mindre 75 procent af de internationale farmere planlægger investeringer i de næste 12 måneder på tværs af produktionsgrenene. Det gælder også svineproducenterne.

Kun investeringer i energiproduktion stikker ud med forventning om investeringer hos 85 procent af de adspurgte landmænd.

Generelt er de tyske landmænd tilbageholdende med investeringer, viser undersøgelsen. Her ser det forholdsvis sort ud inden for svineproduktionen, hvor kun 49 procent af de adspurgte tyske landmænd forventer investeringer inden for de næste 12 måneder.