Lyt til artiklen:

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse i kartofler og gulerødder

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Maskinproducenten Lemken har udviklet en mekanisk ukrudtsbekæmper designet med en rækkeafstand på 75 centimeter.

I de senere år har plantebedrifter, der dyrker højværdiafgrøder, stået over for et tilsyneladende uløseligt problem: Flere og flere herbicider bliver forbudt, og markedet efterspørger nu så meget sprøjtefri mad som muligt. Samtidig har det været næsten umuligt for landmænd at holde afgrøder fri for ukrudt uden brug af kemikalier, skriver Lemken i en pressemeddelelse.

Steketee EC-Ridger fra maskinproducenten Lemken tilbyder en moderne løsning på dette problem. Redskabet, som er designet til en rækkeafstand på 75 centimeter, fungerer i tre trin:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skiverne skærer ukrudt på toppen og siderne af højderyggen, fjedertænder løsner mellemrummene mellem rækkerne og til sidst bringer dem tilbage til den ønskede form. Redskabet fås i øjeblikket i tre varianter:

- EC-Ridger 5 har lette grundelementer til fjernelse af ukrudt fra toppen og siderne af kamme. Den kan monteres foran eller bagpå og er velegnet til brug i lette jorder og med mindre afgrøder.

- EC-Ridger 7 er bagmonteret og har TRS-elementet, som er særligt velegnet til arbejde under vanskelige forhold. En løvskærm kan tilføjes for at forhindre, at afgrøder bliver beskadiget eller begravet, når redskabet hakker langs siderne og genopbygger kammene. Ryggelegemerne kan udskiftes med rilleskiver til brug i let jord. Til mere udfordrende forhold kan der tilføjes en undergrundsløsner.

- EC-Ridger 9 er også bagmonteret. Den omfatter en række værktøjsmoduler, der kan bruges til at tilpasse maskinen til skiftende forhold og afgrødernes forskellige vækststadier. Der er et modul med hakkeblade til rivning på kamme og et modul med riveskiver til at arbejde mellem kamme.

Dybdekontrolhjul sikrer, at begge elementer bevarer en præcis arbejdsdybde. Supplerende værktøjer i sortimentet omfatter fjedertænder, rilleskiver og rilleskær.