Lyt til artiklen:

Danish Agro sælger del af forædlingsvirksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Danish Agros såsædsforædlingsselskab, Nordic Seed, der også er ejet af Vestjyllands Andel, har indgået en strategisk aftale med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG, som køber halvdelen af aktierne i det tyske datterselskab.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agravis køber 50 procent af aktierne i Nordic Seeds tyske datterselskab Nordic Seed Germany Gmbh, der har base i Nienstädt med forædling og forsøgsmarker. Det nye såsædssamarbejde skal sikre vækst, øgede markedsandele samt nye, spændende sorter til endnu flere landmænd, særligt i Tyskland, skriver Danish Agro i pressemeddelelsen.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, ser store perspektiver i aftalen.

- Danish Agro-koncernen har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Agravis i Tyskland og på en række markeder. Det er derfor i naturlig forlængelse af dette samarbejde, at vi nu styrker vores fælles indsats indenfor såsæd i Tyskland. Der ligger et stort potentiale i aftalen i kraft af, at vi som koncern allerede er repræsenteret i Tyskland gennem grovvareselskabet Ceravis, og i samarbejdet med Agravis kan vi i fremtiden skabe endnu mere værdi for de tyske landmænd med vores såsædsprogram, siger han.

Også administrerende direktør i Nordic Seed, Kim Bonde Petersen, glæder sig over aftalen.

- Nordic Seed har siden overtagelsen af forædlingsstationen i Nienstädt i 2017 med succes udviklet sit hybridrug-program, introduceret et kontinentalt hvedeprogram og et havreprogram, samt afprøvet vinterbyg, vårbyg, ærter og lupiner til det tyske og de centraleuropæiske markeder, siger Kim Bonde Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nu nået til at skulle udbrede forædlingen i endnu højere grad til landbrugene i Tyskland og Centraleuropa. Derfor er det et stort aktiv, at Agravis nu har ønsket at indtræde i ejerkredsen. Det tegner godt for fremtiden, at vi nu i fællesskab kan udvikle Nordic Seed Germany, der udover egen forædling også vil tilbyde repræsentationssorter fra andre forædlere. Nordic Seed Germany vil i de kommende år opbygge egen salgsstyrke, der på et fagligt grundlag vil formidle sorter i hele midt- og Sydeuropa, siger han.

Nordic Seed er aktive på en række nordeuropæiske markeder. Det indbefatter blandt andet sortsafprøvninger i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland.