Lyt til artiklen:

Danish Agro lancerer digital silo-overvågning til landmanden

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Som en del af grovvarekoncernen Danish Agros fokus på at skabe værdifulde, digitale løsninger til landbruget lanceres et nyt værktøj til automatisk overvågning af siloer, SiloInsite.

Det nye SiloInsite giver via sensorer på siloen landmanden et præcist overblik over fodermængderne i de enkelte siloer og hjælper til rettidig bestilling af nyt foder og råvarer. Samtidig kan systemet give data på foderforbruget, som kan bruges til løbende overvågning af stalden samt mere præcise e-kontroller, hvilket er af stor værdi for landmændene.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser store perspektiver i denne løsning i forhold til både udvikling og produktion til fordel for vores kunder. Projektet har kørt som et succesfuldt pilotprojekt i 2021 i samarbejde med en række af vores kunder og en ekstern partner og vil blive tilbudt alle kunder her i starten af 2022, fortæller Markedsdirektør i Danish Agro, Christian Laursen.

- Mange landmænd har siloer placeret på forskellige lokationer, og med SiloInsite får landmændene nu et værktøj, der giver et komplet overblik over fodermængderne i alle siloerne - uanset hvor de er placeret. Denne præcise foderinformation er desuden værdifuld i forhold til landmandens e-kontrol, da den gør e-kontrollen mere præcis og dermed giver et bedre overblik over hele landmandens produktion, forklarer Christian Laursen yderligere.

Løsningen giver desuden via et kamera mulighed for at se indholdet af siloen, så den sædvanlige visuelle inspektion af siloerne kan minimeres for landmanden. Samtidig kan i toppen af siloen måles temperatur og luftfugtighed, således at landmanden eksempelvis på varme sommerdage kan holde øje med temperaturen i siloen.

En af de landmænd, der har testet SiloInsite sammen med Danish Agro, er griseproducent Kim Kjær Knudsen, der driver en række bedrifter på Sjælland.

- Jeg har de seneste måneder anvendt den nye silo-løsning til at holde øje med tre af mine færdigfoder-siloer, og jeg er meget tilfreds med de resultater, jeg har set indtil nu. Den funktion, jeg bruger mest, er at se, hvor meget foder der er i siloen lige nu, og hvor mange dages forbrug af foder der er tilbage i siloen. Dette beregnes ud fra de seneste 48 timers forbrug. Resultaterne kan jeg se på både min computer og på min telefon, så det er nemt at gå til, fortæller Kim Kjær Knudsen om sine foreløbige erfaringer med SiloInsite.