Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Hjerteordning løfter salget hos Danish Crown Beef med over 30 procent
Salget af Dansk Kalv- kød til dagligvarebutikker og restaurationsbranchen voksede fra 2020 til 2021 med 30 procent i samlet volumen - fra 1,7 mio. kg. til 2,2 mio. kg.
Det skyldes blandt andet det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke "Bedre Dyrevelfærd", hvor kødet har to hjerter.
Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.
- Hjerteordningen er vel det mærke i Danmark med den største kendskabsgrad blandt forbrugerne efter Ø-mærket. Forbrugerne ved, hvad mærket står for i forhold til at sikre bedre dyrevelfærd, og det er logisk bygget op. Det gør mærket meget kommunikerbart for os som fødevareproducent, mens Fødevareministeriet står som garant for kvaliteten. Forbrugerne ved derfor, at der ikke bare er tale om et smart marketing-greb, fortæller Finn Klostermann, CEO i Danish Crown Beef.
Ser man på værdien af kødet, omsatte Danish Crown Beef i 2021 for 148,5 mio. kr. indenfor Dansk Kalv. Det er 20 pct. mere end i 2020, hvor omsætningen landede på 122 mio. kr. Grunden til, at stigningen i procent er mindre for omsætningen end volumen skal findes i de produkter, som blev solgt under Dansk Kalv-brandet.
- Hvor vi i 2020 især solgte de dyreste udskæringer såsom mørbraden, bærer omsætningsvæksten præg af, at vi i 2021 lykkedes med at sælge en større del af de billige udskæringer under Dansk Kalv-brandet. Tidligere indgik de billige udskæringer i den konventionelle produktion, men væksten viser, at der er et marked for hjertemærkede produkter udover blot de allerdyreste udskæringer, siger Finn Klostermann.
Velfærdskalve lig kvalitet
Da kalvekødet i 2020 blev en del af det statslige dyrevelfærdsmærke, så Danish Crown det som en mulighed for at relancere kalvekødet i detailhandlen og styrke salgsindsatsen overfor restaurationsbranchen. Det indebar blandt andet et re-design af logoer og emballage, så det blev tydeligere for forbrugerne, at der var tale om dansk opdræt, høj kvalitet og konkrete krav til dyrevelfærden.
I Danish Crown Beef anser man, med tanke på væksten i salget, relanceringen for en succes - blandt andet hjulpet på vej af kalvekødets kvaliteter, som får forbrugerne til at købe det igen, når de først har prøvet det.
- Forbrugerne har virkelig fået øjnene op for Dansk Kalvs kvaliteter. Det er vores klare vurdering, at vi under Dansk Kalv-brandet uden problemer kan sælge minimum 10 pct. mere, end det er tilfældet i dag. Det har vi også sagt til landmændene. De har bevist, at de kan levere danskproduceret kød med høj dyrevelfærd og høj spisekvalitet, som både forbrugere og restauranter er villige til at betale for, siger Finn Klostermann med henvisning til, at Danish Crown håber at kunne bidrage til at begrænse eksporten af kalve ud af Danmark.
Det er dog ikke alene den høje dyrevelfærd, som er med til at drive salget af kalvekød op. For forbrugerne er netop dansk oprindelse en vigtig motivationsfaktor. Faktisk svarer hver anden i en spørgeundersøgelse fra Landbrug & Fødevarer, at de aktivt efterspørger dansk oprindelse og kvalitet, når de køber kød.
- Ræset mod bunden rent prismæssigt har ofte været lig med udenlandsk oksekød i kølediskene. Men især under corona har danskerne i stigende grad efterspurgt danskproducerede varer, hvilket vi nu ser effekten af, siger Finn Klostermann.
Hjertemærket gør det nemt for forbrugerne at skelne mellem produkterne i butikkerne, mens der sættes konkrete krav til dyrevelfærdsindsatserne. For kalvene betyder det blandt andet krav om tid mellem kalv og ko, bedre staldforhold og kortere transporttid. Samtidig har de danske mælkeproducenter i fællesskab besluttet, at det fra 1. januar 2022 er slut med at aflive kalve