Abonnementsartikel

Dyrenes Beskyttelse vil have en ændring af dyreværnsloven i forbindelse med naturnationalparkerne trukket tilbage, og førende dyrlæger advarer mod "dyreværnsmæssigt uforsvarlige forhold".

I juni 2020 indgik regeringen en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet om at igangsætte forberedelsen af naturnationalparker i Danmark. I naturnationalparkerne skal vilde dyr - ifølge Naturstyrelsens fortælling - "leve bag hegn i den vilde natur." Der vil i naturnationalparkerne blive udsat store græssende dyr, som skal være med til at skabe en "spændende natur, hvor der er mange levesteder for dyr og planter," som det formuleres på Naturstyrelsens hjemmeside om naturnationalparkerne.

Allerede i efteråret 2022 skal de første dyr efter planen hegnes inde i de nye, naturlige levesteder, og i den forbindelse har aftaleparterne besluttet, at der skal lempes på dyrevelfærdsreglerne, specielt med hensyn til, at det på de store arealer er dyrt og besværligt at tilse dyrene flere gange om ugen, hvilket man ifølge dyreværnsloven ellers er forpligtet til, når det handler om kreaturer, heste og andre domesticerede dyr. Formålet med de faste tilsyn er at sikre, at dyr ikke udsættes for lidelser, og at der holdes øje med, om dyrene, specielt i vintermånederne, er ved "godt huld", altså at dyrene får nok at æde.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.