Lyt til artiklen:

Elektronik og koncept fra blåt hold til vin-rækkerne

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

New Holland afslører et Straddle Tractor Concept til vinproduktion, som er et stykke ude i fremtiden, mens et elektrisk ukrudtsbekæmpelse mellem vinrækkerne er klar allerede nu.

To spændende nyheder fra New Holland til vinrækkerne, er måske også relevant at nævne på danske breddegrader. Dels fordi den ene nyhed er ret interessant i forhold til bekæmpelse af ukrudt uden kemi, og dels da den anden nyhed er en spændende vej at tænke for den store maskinproducent.

rich-media-1
Kabinen er meget specielt og bærer præg af stor design-frihed fra Pininfarina, som er kendt fore ure og bil-design. Grafik: New Holland.

Redskabsbære-koncept

Det er begrænset, hvor mange tekniske informationer der er om det køretøj, som New Holland netop har præsenteret under navnet Straddle Tractor Concept.

Artiklen fortsætter efter annoncen

New Holland fortæller blandt andet, at der er tale om en redskabsbære til flere formål i vinrækkerne, men lægger stor vægt på at beskrive designet på køretøjet.

Ved udviklingen af det nye Straddle Tractor Concept har New Holland samarbejdet med Pininfarina, som blandt andet er kendt for ure og bil-design.

New Holland fortæller, at designet har taget højde for, at der bliver tale om et elektrisk køretøj.

Maskinens front skulle i øvrigt være inspireret af formen på et champagneglas - bredt i toppen og gradvist smallere nedad mod bunden. Det skulle være en reference til de vinproducenter, som er målgruppen for redskabsbæren.

rich-media-3
Redskabsbæren er tiltænkt elektrisk drift. Grafik: New Holland.

New Holland nævner ikke noget om, hvornår den nye redskabsbære kan forventes på markedet, og indtil videre er der blot tale om et koncept.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld er New Holland helt klar med et nyt elektrisk koncept i vinrækkerne allerede fra 2023: XPower XPN konceptet.

Elektrisk ukrudtsbekæmpelse

AgXtend er et brand under CNH-producenten, som blandt andet ejer Case IH og New Holland. AgXtend er nok mest kendt for deres elektriske ukrudtsbrænder, og nu udvides dette koncept til at kunne monteres på vinhøstere til vinmarkerne.

rich-media-5
XPN-konceptet er navnet på konceptet, som kan monteres på New Holland Braud 9000N-høsteren til vinrækkerne. Foto: New Holland.

XPN-konceptet er navnet på konceptet, som kan monteres på New Holland Braud 9000N-høsteren til vinrækkerne. Her vil en LS-pumpe trække en generator, som forsyner XPN-konceptet med strøm, som sendes igennem planterne, og lammer plantecellerne, hvorefter planterne dør, uden brug af kemi.

Man forventer, at systemet er på markedet i 2023.