Lyt til artiklen:

CropManager certificeres til Agrirouter

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Agrirouter er en tysk platform, der er udviklet af DKE-Data, og som er designet til deling af data imellem rådgivere, landmænd og de traktorer eller redskaber, der anvender data eller opsamler data.

27 anerkendte producenter af traktorer og landbrugsmaskiner anvender lige nu platformen, der er åben for alle, og derfor er der også løbende producenter, der tilslutter sig platformen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Certificeringen til platformen vil betyde, at vi kan distribuere eksempelvis tildelingskort direkte fra CropManager og til de maskiner som landmanden har oprettet i Agrirouter. Modsat kan der også sendes registreringer af opgaver og udbytter den modsatte vej, og det har vi allerede i over et år testet sammen med Krone og Agrirouter, siger specialkonsulent Finn Møller Andreasen, Seges.

Oplever stor interesse

Seges oplever lige nu stor interesse for den automatiske dataudveksling imellem CropManager og de terminaler der anvendes på redskaber og i traktorer samt andre selvkørende maskiner.

- En stor fordel ved automatisk registrering af udførte opgaver er, at det i CropManager kan bruges som logfiler til dokumentation af præcisionsjordbrug, siger Finn Møller Andreasen.

Netop dokumentationen skal der være styr på, hvis graduering af gødning til korn og raps skal veksles til en reduktion i arealet med efterafgrøder.

Klar til foråret

Finn Møller Andreasen oplyser, at der lige nu køres certificering og test på dataudvekslingen imellem CropManager og Agrirouter, og at han forventer at systemet er oppe at køre, senest når forårsarbejdet går i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med aftalen bliver det langt lettere at flytte data, og såvel konsulenten som driftslederen får mulighed for at sende data direkte til de enkelte redskaber og traktorer. Det eliminere de fejl, der kan opstå, når eksempelvis tildelingskort flyttes rundt med USB-nøgler.