Abonnementsartikel

Med direkte cloud-baseret flytning af data kan Krone sende udbytte registering direkte ind i Seges CropManager fra 2020.

Udbytteregistrering på markniveau bliver først rigtigt bevendt, hvis data selv finder ind på computeren, eller måske endnu bedre: Selv finder ind i CropManager, som er management-programmet til styring af specielt grovfodermarker fra Seges.

Systemet er cloud-baseret, og forgår derfor automatisk, uden man skal have flyttet et USB-stik, og nu kommer Krone også med på denne teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for at vi pr. 1. januar 2020 kan sende dataregistrering direkte til Seges fra vores Krone BigX-finsnittere, fortæller Claus Fey, produktchef hos Brøns Group, som er den danske importør af Krone og Amazone i Danmark.

rich-media-2
CropManager er mark-mangement-programmet fra Seges. Foto: Seges.

Tilbydes på alle modeller

Vi kan tilbyde denne løsning på alle vores Krone BigX-modeller, og det vi rent praktisk gør, at vi har en såkaldt Krone SmartConnect, som monteres på maskinen. Denne boks opsamler alt data fra finsnitteren og lagre dem i en cloud-løsning som hedder Agrirouter. Agrirouter er udviklet af DKE, som er et tysk fællesejet selskab, som er ejet af mange anerkendte maskinproducenter, forklarer Claus Fey.

Seges her adgang til denne DKE-løsning, og det er på denne måde, at Seges trækker data ned i CropManager-programmet.

- Vi har kørt test med systemet i 2019 og det så ganske lovende ud, og vi glæder os til at få de første solgte maskiner ud og kører her i 2020, fortæller Claus Fey.

- Et af målene med CropManager er at præcision jordbrug skal være let, brugervenlig og intuitivt. Dette gælder også kommunikation med maskinen, hvor vi skal væk fra at flytte USB penne andre medier mellem maskinen og mark programmerne. Nu er Krone også kommet med på holdet og vi ser frem til en sæson hvor data flyder ubesværet mellem maskine og CropManager, fortæller Jesper Riber Nielsen fra Seges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claus Fey fremhæver desuden, at systemet kører automatisk, og der skal derfor ikke oprettes nye jobs og opgaver, når først det er gjort én gang.

rich-media-4
Udbytteregistering passer til samtlige Krone BigX-finsnittere. Foto: Morten Damsgaard.