Lyt til artiklen:

Flere visa til udenlandske slagteriarbejdere

00:00
Hastighed: ???x
01:12

Abonnementsartikel

Storbritannien giver midlertidigt visum til 800 udenlandske slagteriarbejdere for at lette presset på slagtesituationen.

Storbritannien har besluttet at give et midlertidigt nødvisum til 800 udenlandske slagteriarbejdere, rapporterer Reuters bureau.

Ifølge den britiske landbrugsminister George Eustice, skal de midlertidige nødvisa adressere problemerne med udsatte slagtesvin, der kan give problemer med dyrevelfærden ude i besætningerne, skriver L&F Markedsnyt for uge 42.

Ud over tilgang af 800 udenlandske slagteriarbejdere annoncerede ministeren også hjælp til slagterierne med at oplagre kød.

I en udtalelse fra The National Pig Association (NPA) hedder det, at man er meget lettet over beslutningen, og man behøver den ekstra arbejdskraft hurtigst muligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge NPA er der mere end 100.000 udsatte slagtesvin. NPA har de seneste uger presset regeringen for at få en lempelse af visumreglerne.

Nye data fra de britiske myndigheder viser, at de britiske slagtninger af svin i september måned med 792.000 stk. lå 15 pct. lavere end måneden før og 13 pct. lavere end samme måned sidste år.