Lyt til artiklen:

Lav slagtekapacitet betyder aflivning af smågrise i England

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

Mangel på slagtekapacitet i Storbritannien betyder aflivninger af smågrise. Masseaflivninger kan blive nødvendig, hvis situationen ikke ændre sig.

Aflivning af smågrise på svinebesætninger er startet Ifølge The National Pig Association (NPA) betyder ophobning af slagtesvin på britiske svinebesætninger, at nogle besætninger - af hensyn til dyrevelfærden - har påbegyndt aflivning af smågrise på deres besætninger.

NPA oplyser, at de indtil videre har kendskab til en håndfuld svineproducenter, der totalt har slået omkring 600 smågrise ihjel, skriver L&F Markedsnyt 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er således endnu ikke på nogen måder tale om masseaflivning af smågrise. Men dette kan være næste skridt, hvis ikke situationen med mangel på arbejdskraft på slagterierne bliver bedre, hedder det i meddelelsen fra NPA.

Mangler plads

NPAs Formand Rob Mutimer udtaler om situationen:

Der er nu producenter, der aktivt afliver smågrise - de er løbet tør for plads. De har en tendens til at aflive de yngre og få de ældre væk, som de kan, siger Bob Mutimer.

Ifølge Mutimer er situationen meget forskellig fra slagteri til slagteri og fra besætning til besætning. Men situationen skal snarligt bedres, hvis ikke producenterne skal påbegynde masseaflivning af smågrise.

Motimer har tidligere foreslået den britiske regering, at man for en periode på 6-9 måneder lemper immigrationsreglerne, således at slagterierne her og nu kan få den fornødne arbejdskraft, de behøver, skriver Markedsnyt.