Lyt til artiklen:

Landboforeninger efterspørger handleplan til ulv

00:00
Hastighed: ???x
01:38

En række landboforeninger har tirsdag sendt et brev til miljøminister Lea Wermelin, hvori man opfordrer hende til at finde en løsning på ulveproblematikken.

Det er Vestjysk Landboforening, Holstebro Struer Landboforening, Familielandbruget Vest-Jylland og Landbrug og Fødevarer, der er afsendere af brevet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi deler helt den holdning du giver udtryk for i spørgsmål nr. 1053 (MOF alm. del) om, at Danmark er for lille et land til ulven. Samtidig glæder vi os over, at du udtrykker forståelse for de problemer, der opstår i områder, hvor ulven har slået sig ned eller er hyppigt forekommende, skriver gruppen i brevet.

Derfor opfordrer landboforeningerne ministeren til, at man sætter gang i de anbefalinger, Vildtforvaltningsrådet har givet med deres forslag til en ny forvaltningsplan for ulv.

Foreningerne beskriver i brevet, at en række medlemmer fortsat oplever ulven som et stort problem. For at komme problematikken til livs savner man blandt andet omkostningsdækning i forbindelse med vedligehold af hegn.

Ifølge landboforeningerne kan en manglende handleplan få konsekvenser for mulighederne for at holde dyr udendørs i områder, hvor ulven er.

- Vi må på det kraftigste understrege at fremtiden for hold af udegående dyr i områder med ulv i høj grad afhænger af, at der sikres en forvaltning, der gør det muligt at finde en fornuftig sameksistens mellem ulven og øvrige interesser i områderne. Samtidig er der også behov for at sikre tilstrække-lige ressourcer til en effektiv behandling af sager om erstatning m.v. i forbindelse med ulveangreb.