Lyt til artiklen:

AKK skal have ny direktør i 2022

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Karup Kartoffelmelfabrik har afholdt ordinære generalforsamling den 23. juni 2021 i Herning Kongrescenter, hvor fabrikkens formand Kristian Møller Sørensen kunne byde 110 fremmødte avlere og gæster velkommen til Karup Kartoffelmelfabriks generalforsamling.

På generalforsamlingen meddelte direktør Vagn Nielsen Vagn, at han efter eget ønske stopper som direktør pr. 31. august 2022, skriver AKK i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vagn Nielsen blev ansat den 1. september 2010 og vil ved sin fratrædelse have været direktør for fabrikken i 12 år. Bestyrelsen vil til efteråret igangsætte processen med at finde en ny administrerende direktør.

Formand Kristian Møller Sørensen havde godt nyt med til de fremmødte:

Efter at de tre forudgående år var problemfyldte på grund af for meget regn eller tørke, så var der ideelle forhold i vækstsæsonen 2020, hvilket resulterede i rekordhøst til Karup Kartoffelmelfabrik og med over gennemsnitligt stivelsesindhold i de leverede kartoflerne.

Kampagnen 2020

Der blev modtaget 740.000 tons kartofler, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til sidste års leverancer på 590.000 tons.

Både den nye og den gamle stivelsfabrik har kørt med høj kapacitetsudnyttelse på begge anlæg, med en gennemsnitlig produktion på knap 70 tons kartoffelmel i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampagnen kunne afsluttes den 14. december efter 113 kampagnedøgn i mod 93 døgn året før.

Corona krisen har haft alvorlige konsekvenser for den globale afsætning af pommes frites, hvilket sammen med en rekord stor kartoffelavl i hele Europa, har medført en meget høj produktion af kartoffelstivelse og stor lageropbygning, hvilket har resulteret i prispres på afsætningen. Mængdemæssigt har fabrikken haft en tilfredsstillende efterspørgsel.

Efterbetaling til avlere

Årets resultat blev på 260 millioner kroner, hvoraf 218 millioner kroner udbetales som efterbetaling til fabrikkens avlere.

Efterbetalingen svarer til 1,80 kr. pr. kg leveret stivelse. Herudover er der udbetalt 0,09 kr. pr. kg stivelse i fragtgodtgørelse.

Dette sammenholdt med en a conto afregning på 2,10 kr. pr. kg stivelse har medført, avlerne har opnået en samlet afregning på 3,99 kr. pr. kg leveret stivelse. Denne afregning har i gennemsnit givet fabrikkens avlere en indtægt på 41.300 kr. pr. hektar, hvilket er det bedste resultat der er opnået.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På generalforsamlingen blev Kristian Møller Sørensen, Bording og Jens Hansen, Ørum Norddjurs genvalgt til bestyrelsen og Bjarne Lauritsen, Bording nyvalgt.

Den øvrige bestyrelse består af Ole Madsen, Ikast - Annette Dam, Ilskov og Niels Ejnar Rytter, Allelev.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Kristian Møller Sørensen som formand, Ole Madsen som næstformand og Jens Hansen som sekretær.