Lyt til artiklen:

Borgeby aflyses endnu en gang

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Den svenske maskinudstilling og demonstration, Borgeby Fältdagar, vælger igen at aflyse messen. Det samme gjorde sig gældende i sommeren 2020, og grunden er igen i 2021 den samme: Corona.

Messen melder ud, at årsagen til aflysningen er den langvarige vaccinationsproces og det svenske folkesundhedsagenturs seneste forslag om ikke at lade offentlige begivenheder eller offentlige sammenkomster udendørs modtage det antal besøgende messen har håbet på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et par hundrede besøgende om dagen er ikke nok til at starte et så stort maskineri som Borgeby Fältdagar, fortæller Andreas Mårtensson, messeleder hos Borgeby Fältdagar, og fortsætter:

- Vi har troet og håbet i elleve måneder, at pandemien ville lette grebet om os, vaccinationerne ville holde det lovede tempo, og at publikumsrestriktionerne for en begivenhed som vores ville blive ophævet. I Folkesundhedsagenturets seneste høringserklæring er publikum på udendørsbegivenheder efter 11. april mellem 100 og 600 mennesker - en helt urimelig foranstaltning til at arrangere en fuldskala Borgeby Field Days. Et par tusinde besøgende om dagen var vores håb for dette års begivenhed, fortæller Andreas.

Den almindelige messe flyttes til næste års dato, den sidste uge i juni, uge ​​26.

Plan B

- Det er med et tungt hjerte, at vi annullerer det store show, men samtidig går vi videre med en plan B, fortæller Anna Larsen, kommunikationschef projektleder hos Borgeby Fältdagar.

rich-media-2
Anna Larsen er kommunikationschef og projektleder hos Borgeby Fältdagar

- Vi ved, at tørsten efter viden og behovet for at se både planer og maskiner ikke tager en pause, så vi arrangerer en række forskellige gennemførlige feltdage i løbet af forsommeren, sommeren og efteråret. Fysisk i marken og digitalt på vores hjemmeside, så kernen i Borgeby forbliver trods alt i år, fortæller Anna.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plan B vil blandt andet omfatte guidede ture på demodlings og den berømte Gropen gennemføres i løbet af de tre planlagte messedage 29. juni - 1. juli 2021 sammen med et digitalt seminarprogram. Og i efteråret tilbydes en heldags praktisk græsdag.