Lyt til artiklen:

Ni borgmestre sender opråb til regeringen

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Abonnementsartikel

Ni borgmestre har sendt et fælles brev til regeringen i utilfredshed over, at minkavlere endnu ikke har set en krone i erstatning fra staten.

"Få nu gang i reelle forhandlinger - Det skylder vi vores minkavlere", lyder overskriften på brevet, som ni jyske borgmestre har sendt til regeringens top-ministre.

- Det er ganske urimeligt, at regering og folketing endnu ikke har afklaret, hvorledes vores minkavlere skal kompenseres, efter de den 4. november blev beordret til at aflive alle deres mink, står der i brevet sendt den 7. januar.

- Vi anerkender, at opgaven er svær, men at vores minkavlere nu efter to måneder fortsat ikke ved, hvordan de vil blive kompenseret, sætter dem i en helt urimelig situation. Samtidig er de aftalte kompensationer for aflivning af mink, tempobonus og betalingen for rengøring endnu ikke udbetalt. Denne udbetaling skulle være foretaget inden jul, skriver borgmestrene til statsminister Mette Frederiksen, fødevareminister Rasmus Prehn, finansminister Nikolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup.

Borgmestrene har kendskab til, at de styrelser, blandt andet Bredskabsstyrelsen, der hjalp med minkaflivningerne har fået sine penge udbetalt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Situationen bliver jo ikke mindre uforståelig, når vi ved, at styrelser, der har hjulpet til med optælling og aflivning inden jul, har fået bevilget/overført mere end 700 millioner kroner for det arbejde, de har udført. Fair nok, men det er helt uforståeligt, at vores minkavlere skal vente på deres udbetalinger, skriver borgmestrene.

Minkavlerne venter blandt andet på at få udbetalt en tempobonus for hurtigst muligt at aflive minkene og kompensation for skind og driftstab. Derudover er der endnu ikke enighed om en erstatning for selve nedlukningen af erhvervet, som dækker over avlernes inventar, bygninger og fremtidige indtjeningstab.

Følgende borgmestre har sendt brevet til regeringen: borgmestrene i Ikast Brande Kommune/Ib Lauridsen, Holstebro Kommune/H.C. Østerby, Hedensted Kommune/Kasper Glyngø, Varde Kommune/Erik Buhl, Esbjerg Kommune/Jesper Frost, Vejen Kommune/Egon Fræhr, Billund Kommune/Ib Kristensen og Lemvig Kommune /Erik Flyvholm