Lyt til artiklen:

Gøma med et overskud på 4,3 millioner

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

Med et overskud på knap 4,3 millioner kroner har regnskabsåret 2019-2020 hos Gøma levet op til forventningerne.

Overskuddet hos Gøma afspejler de seneste års nye strategi og strømlining af egenproduktionen. Gøma har samtidig gennemført et planlagt generationsskifte.

Regnskabsåret 2019-2020 har været travlt hos Gøma, der er specialist i håndtering af naturgødning og har hovedsæde i Viborg, skriver Gøma i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden har gennemført et planlagt generationsskifte og har også fokuseret på en ny strategi og strømlining af egenproduktionen. Driftsresultat udgør 8,0 mio. kroner mod sidste års 4,4 mio. kroner. Årets resultat før skat lyder på 4,3 mio. kroner mod 1,1 mio. kroner sidste år. Soliditetsgraden er på 25,2.

- Driftsresultatet er meget tilfredsstillende og udtrykker resultatet af de seneste års strømlining af egenproduktionen. Samarbejdet med udvalgte dygtige produktionsvirksomheder gør, at Gøma kan fokusere på at bruge kapaciteten på den højeste produktkvalitet til hver kunde, siger administrerende direktør Søren Jensen, som efter generationsskiftet udgør den nye ejerkreds og ledelse sammen med Karsten Kammer og Jakob Møller.

- Ole Christensen har efter mere end 40 års indsats for Gøma overdraget ejerskabet og ledelsen til næste generation, men heldigvis fortsætter Ole som sælger, så vi bibeholder hans erfaring og knowhow i virksomheden, siger Søren Jensen.

Trebenet forretning

Gøma har eksisteret siden 1975 og har med mange år i branchen en god fornemmelse af kundernes krav og behov.

- Med effektive og driftssikre maskiner gør vi kundernes investering rentabel. Få driftsstop og en god gensalgsværdi gør vores maskiner økonomiske på den lange bane. Og med lange garantier understreger vi, at vi stoler på vores produkter. Er uheldet alligevel ude, er vi nemme at komme i kontakt med, og vi har både reservedelene, erfaringen og servicebilen, så kunden hurtigt kan komme videre, forklarer Søren Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger på, at virksomhedens nye strategi "Gøma mod ny mål" har skabt fokus på tre stærke ben i forretningen: Gyllevogne, kombinerede spulere og sugere samt service/eftermarkedet. Og med konstant produktudvikling og miljøoptimering tager Gøma samtidig ansvar for miljøet, så kunderne nemmere kan leve op til stramme miljøkrav.

- Vores værdier rettet mod kunden kombineret med den trebenede forretningsstrategi og fokus på internationalt salg, har også været udslagsgivende for vores årsresultat, siger Søren Jensen og forklarer, at Gømas salg i Skandinavien bliver styrket med et nyt datterselskab i Sverige, ligesom salget er udvidet med vækst i Finland og i Tyskland.

- Desuden har vi fokus på styrkebaseret ledelse, som medvirker til at øge motivationen og fastholde vores 72 medarbejdere på Gøma-holdet. Så både når vi ser på vores strategi og holdet omkring Gøma, føler vi os i den grad sikret til fremtiden - og det er da også det, vi ser afspejlet i årsresultatet, siger Søren Jensen.