Abonnementsartikel

Det vil åbenbart ingen ende tage - Gads Maskinstation mistede i nat over 20 GPS-anlæg i det absolute støreste GPS-tyveri i Danmarks historien.

Da Skamstrup Maskinstation for et par uger siden mistede 18 anlæg i ét tyveri var der tale om Danmarks historiens største tyveri, men nu har tyvene overgået sig selv - i nat mistede Gads Maskinstation 20 anlæg, som alle blev stjålet fra samme store maskinhus.

- Tyvene har faktisk kun været i de traktorer og maskiner, som stod lukket inde i maskinhuset. De maskiner som stod ude er ikke blevet rørt, fortæller Anders Gads, medindehaver af Gads Maskinstation i det sønderjyske, som er rigtigt træt af alt det bøvl det nu giver for maskinstationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er primært tale om New Holland-anlæg hvor både skærme og antenner er stjålet fra traktorer og mejetærskere, og da Maskinbladet snakket med Anders Gad var man ved at få et overblik over hvor mange controller der manglede efter nattens indbrud.

- Desuden er tyvene løbet af Ag Leader antenner og skærme, som vi bruger til dræning.

Maskinstationen er som sådan ikke lammet af indbrudet, og de tre skårlægger-sæt er her til morgen kørt af sted - dog uden GPS-anlæg.

rich-media-2
Anders Gad er medindehaver af Gads Maskinstation. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

Hjælper det at låse?

Anders Gad fortæller, at han mener branchen er en smule magtesløs i de åbenbart ustoppelige tyverier, hvor der i nat kun var tyveri fra de maskiner, som rent faktisk var kørt ind i maskinhuset og lukket inde.

- De maskiner, som stod ude under en halvtag er ikke blevet rørt, og derfor føler man sig en smule magteløs, da det åbenbart er værre, når man gør noget ud af at lukke de fleste maskiner inde, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han priser sig dog lykkelig for, at der denne gang ikke er klippet i ledning eller brækket nogle skærme af, da det kun ville give ekstra bøvl for maskinstationen.