Abonnementsartikel

Axel Månsson, der har en stor økologisk grøntsags- og ægproduktion, har udvidet forretningen med Hotel Dalgas i Brande.

Axel Månsson har bygget en stor forretning på økologiske grøntsager og æg. Nu udvider han, men i en noget anden retning.

Han har nemlig købt Hotel Dalgas i Brande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selv om det måske kan lyde som et skridt væk fra landbrug, hænger det alligevel godt sammen, fortæller han.

- Der er en rød tråd i købet af hotellet. Jeg er interesseret i sund jord og i at producere friske, sunde grøntsager, men jeg er også interesseret i at vise det, vi laver på gården, frem. Hotellet passer med de andre aktiviteter, vi har på gården, hvor vi også har en gårdbutik og en kok ansat, siger han.

- Vi vil bringe vores produkter tættere på forbrugeren. Det er især gårdens egne produkter, vi vil bruge i restauranten, når de er i sæson, siger han.

Det er dog gået stærkt med at købe hotellet, så konceptet er endnu ikke på plads, fortæller han.

Fra jord til bord er drømmen

Han håber, hotellet kan være med til at få kundernes øjne op for Månssons produkter, og generelt at anvende flere økologiske grønsager i hverdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal også give forbrugeren en større bevidsthed om vores produkter. Drømmen er, at de kommer ind på hotellet og tænker, nå, kan man også tilberede deres produkter på den måde, siger han.

- Men vi springer jo lidt ud i det, siger han. Dog har vi som sagt en del erfaring fra vores gæster på gården, som hidtil også er blevet tilbudt forplejning baseret på gårdens egne produkter.

Selv om han er på ukendt grund, regner han med, at hotellet, som hans søn Asger skal drive, bliver en succes.

- Vi synes at hotellet har et fantastisk potentiale, med Brandes beliggenhed midt i Jylland, op ad motorvejen fra øst til vest, med mange internationale virksomheder, og med eksempelvis Messecenteret i Herning, Legoland og Løveparken i nærheden. Det ligger lige i smørhullet, siger han.