Abonnementsartikel

Fødevareministeren melder ud, at han følger spændt med i udviklingen af en ny vaccine, der både vil kunne redde griseliv og reducere brugen af antibiotika og zink.

Ifølge Fødevarestyrelsen er Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges gået sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink.

Læs mere om vaccinen her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareminister Mogens Jensen følger spændt med i udviklingen af vaccinen.

- Jeg er spændt på at følge projektet. Det er vigtigt, at vi finder morgendagens løsninger til gavn for både dyrevelfærd, miljø og kampen mod antibiotikaresistens, fortæller Mogens Jensen og tilføjer:

- Hvis en vaccine bliver lige så effektiv, som folkene bag projektet forventer, vil man kunne reducere dødeligheden blandt pattegrise på grund af lavere forekomst af fravænningsdiarre, man vil kunne reducere forbruget af antibiotika, og det bliver overflødigt at bruge medicinsk zink i foderet som forebyggelse.

- Med GUDP har vi i Danmark et stærkt værktøj til at fremme innovationen, så vi kommer før andre lande med morgendagens løsninger. GUDP sætter hvert år gang i mange nye og innovative projekter med fokus på udvikling af teknologier, som blandt andet kan gøre landbruget og hele fødevaresektoren mere bæredygtig.