Abonnementsartikel

Manitous regnskab for første kvartal af 2020 viser en nedgang i omsætningen på 25 procent. 

Hos Manitou er der ingen tvivl om, at covid-19 tager en stor del af skylden for et negativt første kvartals i 2020. Omsætningen ligger i årets første måneder på 421 millioner euro. Første kvartal sidste år lød på 562 millioner euro, hvilket er en nedgang på 25 procent, skriver Manitou i en pressemeddelelse. 

I pressemeddelelsen udtaler Michel Denis, President and Chief Executive Officer hos Manitou: 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Virksomhedens første kvartal blev pludselig afbrudt af den globale covid-19-krise, der har påvirket byggesektoren massivt, og i mindre grad industrien. Landbrugskrav og serviceaktiviteter forbliver mindre påvirket på grund af denne sektors større modstandsdygtighed.

- Efter omorganisering af arbejdsmetoder og arbejdstid i organisationen, har gruppen fokuseret sin indsats på at beskytte medarbejdernes sikkerhed og opretholde service til sine kunder. Den gradvise genåbning af operationer, der blev påbegyndt i midten af ​​april, vil tage tid, før effektivitet er gendannet. 

- Udviklingen i sundhedskrisen og dens økonomiske virkninger er stadig vanskelige at måle, og gør det ikke muligt at estimere aktivitetsniveauet for året frem.

- Alle medarbejdere gør, hvad de kan, for at støtte vores kunder, mens de tilpasser sig nye arbejdsmetoder. Året vil bestemt være meget vanskeligt, men jeg er overbevist om, at kvinder og mænd i Manitou vil gøre det muligt, takket være deres engagement og lydhørhed, at overvinde denne krise.