Abonnementsartikel

Franske avlssvin skal være med til at genoprette kinesisk svineproduktion.

Seks fly med mere end 4.000 avlssvin fra Frankrig er fløjet ind til Kina indtil nu i år. De 6.000 importerede avlssvin er kun en mindre del af en forventet større import af avlssvin, der skal medvirke til at genoprette Kinas svineproduktion, beretter Reuters Bureau, skriver Markedsnyt.

Myndigheder i Kina vil fokusere på bekæmpelse af afrikansk svinepest samtidig med at produktionen stiger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kinesiske landbrugsministerium har i sidste uge meddelt, at man vil slå hårdt ned på alle overtrædelser af regler til bekæmpelse af afrikansk svinepest, samtidig med at man opfordrer producenterne til at øge svineproduktionen, skriver L&F Markedsnyt.

I en videokonference med lokale myndigheder fastslog ministeriet, at det vil tage tid at genetablere svineproduktionen i landet. Øget transport af smågrise og avlssøer har samtidig også øget risikoen for nye udbrud af afrikansk svinepest.

Ministeriet opfordrer de lokale myndigheder til at gennemføre en streng kontrol med at alle regler overholdes ved transporter af svin. Samtidig slog ministeriet fast, at alle regioner skal fremskynde investeringer i ny svineproduktion og også fokusere på genopbygning af svineproduktion fra små og mellemstore besætninger.

De kinesiske myndigheder har den seneste måned rapporteret om flere tilfælde af afrikansk svinepest i forbindelse med transporter af svin.

I en anden udtalelse fra landbrugsministeriet hedder det, at man pr. 1. april har påbegyndt en 60-dage undersøgelse af eventuelle ulovlige transporter af svin.